ΚΕΔΕ: διασφαλίστηκε σε συνεννόηση με το ΥΠΕΣ, η συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» διασφάλισε η ΚΕΔΕ σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ υπογραμμίζεται ότι η διασφάλιση της συνέχειας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στήριξης σε χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αλλά και απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους στους Δήμους όλης της χώρας, αποτελούσε προτεραιότητα για την ΚΕΔΕ.

Τελικά ο στόχος αυτός επετεύχθη, αφού μετά από επικοινωνία που υπήρξε με το υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ ενημερώθηκε ότι έχει προβλεφθεί η παράταση του προγράμματος στο σχέδιο νόμου του υπουργείο Εσωτερικών για την ιθαγένεια, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η σχετική πρόβλεψη συμπεριλήφθηκε στο Κεφάλαιο Ε’ «ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», άρθρο 29 «Παράταση της διάρκειας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 229 Ν.4635/2019.

Με την προτεινόμενη διάταξη διασφαλίζεται η ακώλυτη τρίμηνη συνέχιση του προγράμματος έως την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για την προκήρυξη 4Κ/2020, δηλαδή για την κάλυψη 2.909 θέσεων τακτικού προσωπικού σε δήμους για την εξυπηρέτηση του προγράμματος.

Συγκεκριμένα παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα, οι οποίες έληγαν στις 30 Σεπτεμβρίου, έως 31 Δεκεμβρίου 2020.