Προβάδισμα του Γιώργου Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων

Σαφές προβάδισμα στον κ. Γιώργο Καμίνη δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά την ανακοίνωση όλων πλέον των υποψηφίων για τη διεκδίκηση της δημαρχίας της Αθήνας.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η «Μέτρον Ανάλυσις» για το ειδησεογραφικό site «thetoc»,

ο κ. Καμίνης στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 20%, και ακολουθούν
με 14% ο κ. Νικ. Κακλαμάνης,
13% ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος,
11% ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης,
10%, ο κ. Γ. Σακελλαρίδης,
6% ο κ. Ν. Σοφιανός, και
από 5% οι κ. Β. Καπερνάρος και Γ. Αμυράς.

Ακρως ενδιαφέροντα, ωστόσο, ήταν τα επιμέρους στοιχεία της έρευνας για το τι ψηφίζουν οι ψηφοφόροι κάθε κόμματος. Και τούτο διότι αν επιβεβαιωθούν στις κάλπες, μάλλον αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. δεν έκαναν τις καλύτερες επιλογές.

Συγκεκριμένα μόνον ένας στους τρεις ψηφοφόρους της Ν.Δ. (32%) υποστηρίζει -για την ώρα τουλάχιστον- ότι θα ψηφίσει τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, καθώς το 23% δηλώνει ότι θα προτιμήσει τον κ. Νικ. Κακλαμάνη, το 16% τον κ. Καμίνη και το 11% τον κ. Κασιδιάρη. Αναλόγως απογοητευτικά είναι τα ευρήματα και για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς λιγότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους του (42%) απαντούν ότι θα υπακούσουν στη γραμμή του κόμματος, ψηφίζοντας τον κ. Σακελλαρίδη. Το 12% λέει ευθαρσώς ότι θα στηρίξει τον κ. Καμίνη, το 9% τον κ. Κακλαμάνη και το 3% τον κ. Σπηλιωτόπουλο.

Η δημοσκοπική εταιρεία δεν διερεύνησε την ψήφο των Αθηναίων στον δεύτερο γύρο. Εχει ωστόσο ενδιαφέρον ότι στην παράσταση νίκης οι προβλέψεις ισομοιράζονται, καθώς 17% των ερωτηθέντων εξετίμησε ότι θα κερδίσει τελικά ο κ. Καμίνης και ακριβώς ίδιο ποσοστό ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Στην ίδια ερώτηση ακολουθεί ο κ. Κασιδιάρης με 13%, ενώ μόνον το 10% απάντησε ότι θα επικρατήσει ο κ. Κακλαμάνης και επίσης 10% ο κ. Σακελλαρίδης.

Σε συνέντευξή του, τέλος, (Vima fm), ο νυν δήμαρχος κ. Καμίνης εξέφρασε την ελπίδα του να γίνει «μια προγραμματική, προεκλογική αντιπαράθεση πάνω στο έργο της δημοτικής αρχής, ακόμη και στα λάθη και τις παραλείψεις της» και όχι «μια αντιπαράθεση για το μνημόνιο ή το αντιμνημόνιο και να προκληθεί μια τεχνητή πόλωση που δεν θα οδηγήσει πουθενά».