Ψηφιακή πλατφόρμα ελέγχου των κρατικών ενισχύσεων στους Δήμους

Ευθύνες και στην Αυτοδιοίκηση ,εμμέσως αλλά όλο και πιο έντονα, επιρρίπτουν κυβερνητικά στελέχη, σχετικά με τις φετινές πυρκαγιές και ειδικότερα για ελλιπή μέτρα πρόληψης. 

Η κυβέρνηση , που έχει αυξήσει σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν την κρατική επιχορήγηση προς την Αυτοδιοίκηση για την αντιπυρική περίοδο, ουδόλως είναι ευχαριστημένη για τα αποτελέσματα.

Ως προς αυτό και συγκεκριμένα, για τον έλεγχο κατά πόσο των ενισχύσεων αυτών που λαμβάνει η Αυτοδιοίκηση διοχετεύονται για τον σκοπό που δίδονται αλλά και κατά πόσο σε αποτελεσματικές δράσεις, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα αυτή, την οποία και θα εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή, αύριο, Πέμπτη, κατά τη συζήτηση για τις πυρκαγιές, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, θα καταγράφει ανά δήμο τις σχετικές κρατικές ενισχύσεις και το πως αυτές αξιοποιήθηκαν.

Η πρόσβαση δε στην εν λόγω ψηφιακή πλατφόρμα, θα είναι ελεύθερη και για όλους τους πολίτες , ώστε να γνωρίζει ο δημότης κάθε δήμου τι έπραξε ο τελευταίος.