Με Βόρειο, Νότιο Αιγαίο και Αττική ολοκληρώνονται 10 & 11 Δεκ. οι Συνεδριακές Τηλεδιασκέψεις της ΚΕΔΕ

Μετά από σχεδόν ένα μήνα υβριδικών, μέσω τηλεδιάσκεψης, Συνεδριακών Διασκέψεων με τις ΠΕΔ ολόκληρης της Ελλάδας, αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται με Διασκέψεις των ΠΕΔ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου και με την ΠΕΔ Αττικής την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

«Η ΚΕΔΕ ανταποκρινόμενη στην ανάγκη δημοκρατικού διαλόγου για την επικαιροποίηση και ανάδειξη των κρίσιμων θεμάτων και προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφού, λόγω των ειδικών συνθηκών λόγω της πανδημίας, δεν μπόρεσε να οργανώσει το Ετήσιο Συνέδριό της, μέσω των Συνεδριακών Διασκέψεων έδωσε βήμα σε κάθε αιρετό από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τα νομοσχέδια που έρχονται, όπως η Πολυπεπίπεδη Διακυβέρνηση και ο Εκλογικός νόμος, το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, και το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» απαιτούν τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με αφορμή τη Συνεδριακή Διάσκεψη με τις ΠΕΔ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Οι δύσκολες ώρες, λόγω της πανδημίας, αναδεικνύουν για μία ακόμη φορά τον κρίσιμο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κοινωνική συνοχή και την σωστή λειτουργία των τοπικών μας κοινωνιών.
Την ίδια ώρα όμως, όλοι οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της πετυχημένης διαδικασίας των υβριδικών Συνεδριακών Διασκέψεων, είμαστε στις επάλξεις για τις προκλήσεις του αύριο.

Προτείνουμε, αιτιολογούμε και διεκδικούμε τον αυτοτελή μας ρόλο σε όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια. Οι επερχόμενες αλλαγές στον 4412 που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά μας, οι προτάσεις μας στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων που θα καθοριστούν στο νομοσχέδιο της Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπ. Εσωτερικών, ο ρόλος μας στο νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και οι οικονομικές μας διεκδικήσεις στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, μέσα από τις Συνεδριακές Διασκέψεις, όχι μόνο επικαιροποιούνται αλλά και ενισχύονται με την καταγραφή των τοπικών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βγει πιο δυνατή από αυτές τις Συνεδριακές Διαδικασίες που ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα».