Υπαινικτική δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Γ. Κουμουτσάκου για το ΚΕΛ Ψυτάλλειας

Τον Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο για το ίδιο αξίωμα στην Αττική, κ. Γιάννη Σγουρό εγκαλεί με μακροσκελή δήλωσή του ο ανθυποψήφιός του, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος σε σχέση με το ζήτημα της αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική.

Η παρέμβαση έγινε με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Γ. Σγουρού στο ΚΕΛ Ψυττάλειας και τις δηλώσεις που έκανε για τη λειτουργία του και ειδικότερα για την επαναχρησιμοποίηση και αξιοποίηση του νερού της Ψυττάλειας.

Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος αποφεύγοντας να εκθέσει τη δική του άποψη αναφορικά με τη μεταφορά ή όχι των λυμάτων των Δήμων Παλλήνης, Σαρωνικού, Ραφήνας και Σπάτων-Αρτέμιδος στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας, θέτει αυτό το ερώτημα στον κ. Γ. Σγουρό επισημαίνοντας του μάλλον με υπαινικτικό τρόπο, ότι «οι κάτοικοι του Πειραιά και της Ανατολικής Αττικής περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις.»

Δεδομένου ότι συγκεκριμένοι αυτοδιοικητικοί φορείς της περιοχής που γειτνιάζει με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας έχουν εκδηλώσει την αντίδρασή τους στη μεταφορά των λυμάτων δήμων της Ανατ. Αττικής στην Ψυττάλεια, εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν ο κ. Γ. Κουμουτσάκος νοιάζεται στον ίδιο βαθμό για τις αντιδράσεις και των δύο πλευρών κι αν, ναι, ποια εν προκειμένω η δική του πρόταση στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Πάντως, οφείλεται να τονιστεί ότι ο κ. Γ. Κουμουτσάκος δεν πρέπει να έχει καλή πληροφόρηση ειδικά ως προς το Δήμο Παλλήνης κι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναμφίβολα δεν τον βοηθάει στην διανυόμενη προεκλογική περίοδο.

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΚΕΛ Ψυτάλλειας, τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς των λυμάτων και τα 8 ήδη χωροθετημένα αντλιοστάσια στην περιοχή του Δήμου Παλλήνης, βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπογραφεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, το έργο της αποχέτευσης περνάει αμέσως μετά στο επόμενο και καταληκτικό στάδιο του.

Τη χρηματοδότηση του κεντρικού αγωγού και των 8 αντλιοστασίων, προϋπολογισμού περίπου 12 εκατ. € και την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή της σύνδεσης του Δήμου Παλλήνης με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας.

Δεδομένου, τέλος, ότι ο Δήμος Παλλήνης έχει εξασφαλίσει από τις 3 Νοεμβρίου 2011 την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση κατασκευής του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ύψους 74 εκατομ. € , είναι άκαιρο, άτοπο και άδικο να ενδιαφέρεται να μάθει ό κ. Γ. Κουμουτσάκος «για τις απαντήσεις που περιμένουν οι κάτοικοι του Πειραιά….»

Έχουμε την αίσθηση ότι, αν ο κ. Γ. Κουμουτσάκος είχε συμπεριλάβει στον συνδυασμό του υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο από την περιοχή μας, θα είχε αποφύγει το λεκτικό «ατύχημα» και τον ακατανόητο συμψηφισμό των «δώθεν-κακείθεν αντιδράσεων»