Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γέρακα-Παλλήνης-Ανθούσας για την αποχέτευση: ήταν μακρινό όνειρο και έγινε πραγματικότητα

Στη θετική εξέλιξη που είχε το ζήτημα της αποχέτευσης στο Δήμο Παλλήνης μετά την απόφαση της ΕΥΔΑΠ να εγκρίνει τις μελέτες κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού περίπου 52 εκατ. € αναφέρεται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Οργάνωσης Μελών, Γέρακα – Παλλήνης – Ανθούσας με την χαρακτηριστική επισήμανση ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έως και πρόσφατα, αποτελούσε “μακρινό όνειρο” για τους κατοίκους της περιοχής.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζεται, “για δεκάδες χρόνια η πολιτεία έκλεινε τα μάτια στο πιεστικό αίτημα των κατοίκων για την δημιουργία δικτύου αποχέτευσης και οι τοπικοί «άρχοντες» δήλωναν αναρμόδιοι για την επίλυση του προβλήματος που υπερέβαινε τα στενά όρια ενός μόνο Δήμου” και παράλληλα εφιστά την προσοχή όσων “σπεύσουν να εισπράξουν πολιτικό όφελος στη μικρή τους επικράτεια” δεδομένου ότι “οι κάτοικοι να γνωρίζουν ποιος και πώς έλυσε το πρόβλημα.”

Ακολουθεί το σύνολο της ανακοίνωσης της Οργάνωσης Μελών Γέρακα-Παλλήνης-Ανθούσας

“Αρκετές δεκαετίες το στοιχειώδες δικαίωμα των κατοίκων της Αν. Αττικής – αυτό της πρόσβασης στα δίκτυα παροχής βασικών αγαθών, αποτελούσε μακρινό όνειρο.Για δεκάδες χρόνια η πολιτεία έκλεινε τα μάτια στο πιεστικό αίτημα των κατοίκων για τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης και οι τοπικοί «άρχοντες» δήλωναν αναρμόδιοι για την επίλυση του προβλήματος που υπερέβαινε τα στενά όρια ενός μόνο Δήμου.

Η αποχέτευση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της περιοχής της Αν. Αττικής, άλλωστε, δεν αφορά ένα Δήμο.Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Νοέμβριο του 2016 ενέκρινε την απαραίτητη οριστική περιβαλλοντολογική μελέτη για την δημιουργία δικτύων αποχέτευσης στην Αν. Αττική που περιλαμβάνουν και το Δήμο Παλλήνης.

Πριν λίγες μέρες, εγκρίθηκε επίσης και η μελέτη της ΕΥΔΑΠ για τη δημιουργία αντλιοστασίων στο Δήμο Παλλήνης (κόστους 10.500.000€ που θα αναλάβει η ΕΥΔΑΠ) καθώς και την κατασκευή του απαραίτητου δευτερεύοντος δικτύου για τις οικιακές συνδέσεις, κόστους 50.000.000€ περίπου με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Δρομολογήθηκε έτσι, η ΣΥΝΟΛΙΚΗ λύση του προβλήματος σε όλη την περιοχή αφού οι κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών δεν είχαν την πολιτική βούληση, την επάρκεια και την ικανότητα να λύσουν.Η συνεργασία Κυβέρνησης και Περιφέρειας Αν. Αττικής, ξεπέρασε προβλήματα, αρνήσεις και τοπικισμούς, αντιμετώπισε το πρόβλημα στο σύνολό του, δίνοντας λύση για την κοινωνία και τους πολίτες.

Ακόμα και αν κάποιοι σπεύσουν να εισπράξουν πολιτικό όφελος στη μικρή τους επικράτεια, οι κάτοικοι πρέπει να γνωρίζουν ποιος και πώς έλυσε το πρόβλημα. Θα είμαστε εδώ για να θυμίζουμε και σε όσους «ξεχάσουν».

Διότι, κανένας Υπουργός και κανένας Δήμαρχος δεν βάζει τα χρήματα που απαιτούνται για τα έργα από την τσέπη του.

Οι πολίτες τα πληρώνουν με τον ένα ή άλλον τρόπο.Με σεβασμό στον κόπο και τις θυσίες των ανθρώπων της χώρας μας, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για λύσεις που θα αφορούν όλους και όχι λίγους και εκλεκτούς.”