Γιάννης Μπουτάρης: “Οι πόλεις δεν βάφονται με χρώματα”/Νοτοπούλου προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης και της δημοτικής του ομάδας “Πρωτοβουλία”, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, αναφέρεται ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, μία εβδομάδα μετά την οριστική του απόφαση να μην κατέβει υποψήφιος στον κεντρικό δήμο. “Η απόφασή μου να μην διεκδικήσω τρίτη θητεία δεν σημαίνει ότι η αυτόνομη και ακομμάτιστη πορεία που χαράξαμε όλα αυτά τα χρόνια σταματάει εδώ. Το πλουραλιστικό και πολυσυλλεκτικό αυτοδιοικητικό εγχείρημα της “Πρωτοβουλίας” πέτυχε. Οι προοδευτικοί πολίτες οφείλουμε να παλέψουμε για να διασφαλίσουμε τη συνέχειά του. Οι πόλεις δεν βάφονται με χρώματα”, τονίζει, σε γραπτή του δήλωση.

Ο κ. Μπουτάρης, προσθέτει, πως η “Πρωτοβουλία” θα συνεδριάσει την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας “την έναρξη των διεργασιών που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση της ενιαίας προοδευτικής κίνησης, από την οποία θα αναδειχθεί ο επόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης”.

Επιπλέον, καλεί “τα πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΠΟΤΑΜΙ που έχουν ρητά δηλώσει την στήριξή τους στην “Πρωτοβουλία”, τις πολιτικές δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού τόξου, τις ομάδες και κινήσεις πολιτών και όλους τους πολίτες που στήριξαν και στηρίζουν έως σήμερα την παράταξή μας να συστρατευθούν στη συλλογική αυτή προσπάθεια για να συνεχίσει η Θεσσαλονίκη να είναι μια ανοιχτή και προοδευτική πόλη”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κ. Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη και Ν. Μπελαβίλας στον Πειραιά

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Θεσσαλονίκης.

Κατερίνα Νοτοπούλου

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε συμφωνώντας και στηρίζοντας την παράταξη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη “Ανοιχτή πόλη”, να είναι υποψήφια η Κατερίνα Νοτοπουλου.

Άλλωστε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη υπήρξε ανάρτηση της κ. Νοτοπούλου σε ανάλογο κλίμα, καθώς έγραφε:

“Η Θεσσαλονίκη και για τούτο εργάζεται εντατικά η κυβέρνηση και η διοίκηση του δήμου, δεν είναι πια η συμπρωτεύουσα της παρακμής. Γίνεται ηγέτιδα στα Βαλκάνια, μητρόπολη της ΝΑ Ευρώπης. Αυτό απαιτεί ρήξεις με πολιτικά κατεστημένα. Απαιτεί αναθεώρηση του τρόπου ζωής στην πόλη.”

  • Επίσης, κλείδωσε επίσημα και η υποψηφιότητα του καθηγητή Νίκου Μπελαβίλα για το δήμο Πειραιά, ενώ παραμένει άγνωστο το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας.
Νίκος Μπελαβίλας