fbpx

Άρνήθηκε συμμετοχή του στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο υπ. Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης

Δεν θα παραστεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέχεια της σχετικής πρόσκλησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, δηλώνοντας ωστόσο πρόθυμος να τους συναντήσει στο Υπουργείο, προκειμένου να συζητηθούν οι ενστάσεις – αντιρρήσεις της Ένωσης, ως προς τις προωθούμενες αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Το ΥΠ.ΕΣ., και ο Υπουργός, στη σχετική ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για πρόσκληση, «μόλις μιάμιση ημέρα νωρίτερα», με τις «ανειλημμένες υποχρεώσεις να μην επιτρέπουν την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών στη συνεδρίαση», ενώ όπως υποστηρίζουν, η «ουσιαστική συζήτηση» και ο «δημοκρατικός διάλογος» – όπως αναφέρεται στην πρόσκληση της ΚΕΔΕ – «δεν εξαρτάται, ευτυχώς, από την παρουσία του σε μία συνεδρίαση, αλλά αντιθέτως εκφράστηκε ξεκάθαρα από τη σύσταση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ξεκίνησε τη διαβούλευση από τον Ιούνιο του 2016 με ολοκλήρωση τον Φεβρουάριο του 2017.

Επιβεβαιώθηκε από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του Υπουργού Εσωτερικών με την ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ, τους φορείς των εργαζομένων στους ΟΤΑ και άλλους φορείς της Αυτοδιοίκησης τους τελευταίους μήνες.

Επισφραγίστηκε από την ρητή και επαναλαμβανόμενη διαβεβαίωση του υπουργού ότι για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο η συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί και ο διάλογος συνεχίζεται.

Αποδείχθηκε με την αποδοχή προτάσεων και εύλογων παρατηρήσεων των αιρετών α’ και β’ Βαθμού στο πλαίσιο της τελευταίας νομοθετικής πρωτοβουλίας η οποία αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες»

Η πρόσκληση τπρος τον υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Π. Σκουρλέτη είχε προσκαλέσει να συμμετάσχει στην συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της κ. Γ. Πατούλης.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:  

“Με δεδομένο ότι ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης από την ημέρα που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα δεν έχει επισκεφθεί την ΚΕΔΕ ούτε μία φορά, κάτι το οποίο είχαν πράξει διαχρονικά όλοι οι προκάτοχοι του, επαναλαμβάνουμε την πρόσκληση μας για τρίτη φορά, να παραστεί στην επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, την Τετάρτη 26 Απριλίου και ώρα 11.00.

Στόχος είναι να ξεκινήσει επιτέλους μία ουσιαστική συζήτηση πάνω στο περιεχόμενο της μεταρρύθμισης της Αυτοδιοίκησης.

Καλούμε τον υπουργό να προσέλθει σε ένα δημοκρατικό διάλογο, εάν πιστεύει σε αυτόν, με την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού.

Το ζήτημα είναι εθνικής σημασίας και δεν είναι δυνατόν να ενημερωνόμαστε μέσω δηλώσεων του στον Τύπο.

Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι ουραγός της Ευρώπης στα θέματα μεταρρύθμισης, με ευθύνη της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας.”