ΚΕΔΕ: Να αναλάβει η κ. Ρ. Δούρου τις ευθύνες της.Τα ψέματα τελείωσαν…»

«Τα ψέματα για την κυρία Δούρου τελείωσαν. Αντί να κρύβει την ανικανότητα της στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αττικής, πίσω από δασάρχες η από ανύπαρκτες συγκρούσεις και διαφωνίες της με Δημάρχους, ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της».


Αυτή είναι η απάντηση της ΚΕΔΕ λίγες ώρες μετά στα όσα δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής από το βήμα του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής» όπου και εξήγγειλε έργα ύψους 292 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η περιφερειάρχης, μιλώντας την Κυριακή, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως «δεν είναι λίγες οι φορές, που συγκρουστήκαμε με δημάρχους και δημοτικές αρχές που μας ζητούσαν αναπλάσεις πλατειών, ενώ εμείς προκρίναμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Βλέπετε να αντιπλημμυρικά δεν εγκαινιάζονται, όπως οι πλατείες …»

Με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ καλεί τη Ρένα Δούρου να απαντήσει σε «τέσσερα καθαρά ερωτήματα».

1. Να μας πει συγκεκριμένα , με ονοματεπώνυμα, με ποιους δημάρχους συγκρούστηκε. Να μας πει ποιοι είναι οι δήμαρχοι που προέταξαν την ανάπλαση πλατειών και αρνήθηκαν να τους χρηματοδοτηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους Δήμους τους. Αν δεν το κάνει, είναι συκοφάντης.

2. Να μας πει η κυρία Δούρου ποια έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία δεν έχουν εκτελεστεί, εξαιτίας της άρνησης των Δημάρχων να τα υλοποιήσουν.

3. Να απαντήσει η κυρία Δούρου γιατί δεν έχει χρηματοδοτήσει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Αττικής στη διάρκεια της θητείας της, έτοιμες μελέτες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, που είναι κλεισμένες στα συρτάρια, σε Δήμους της Αττικής.

4. Πότε θα μας παρουσιάσει επιτέλους η κυρία Δούρου ένα ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής; Αν και βρίσκεται ήδη τρία χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας, μέχρι σήμερα υλοποιεί το σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης Σγουρού. Ας μας πει ξεκάθαρα πότε θα κλείσει η Φυλή, πότε θα κατασκευαστούν οι υποδομές που απαιτούνται για το υποτιθέμενο σχέδιο της και από που θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο αυτό.