Οι συγγραφείς Τατιάνα Αβέρωφ, Χίλντα Παπαδημητρίου και Χρύσα Σπυροπούλου θα μυήσουν τους φίλους της αστυνομικής λογοτεχνίας στα μυστικά της, θα συζητήσουν για τα είδη και τη μεθοδολογία της συγγραφής έργων της αστυνομικής λογοτεχνίας και στο τέλος θα κατευθύνουν τους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν τις γνώσεις που απέκτησαν και να συνθέσουν τη δική τους αστυνομική ιστορία.
Oλα αυτά θα γίνουν στο πλαίσιο του διαδραστικού εργαστηρίου δημιουργικής γραφής αστυνομικής λογοτεχνίας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/10 στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64, Κολωνάκι). Το εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και υποστηρίζεται από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
«Δεν είμαι κορίτσι!»
Με τον τίτλο «Appelez-moi Nathan» («Να με λέτε Νατάν») κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Γαλλία ένα κόμικ που απευθύνεται σε εφήβους και ανοίγει, με παιδαγωγικό τρόπο, τη συζήτηση πάνω στο ζήτημα της διεμφυλικότητας. Η δημοσιογράφος Κατρίν Καστρό, που έγραψε τα κείμενα, βασίστηκε στην πραγματική ιστορία ενός κοριτσιού που στα 14 του ανακάλυψε πως η ταυτότητα του φύλου της δεν την εξέφραζε και αποφάσισε να την αλλάξει.
Τι σήμαινε αυτή η απόφαση για την ίδια, την οικογένεια και τον περίγυρό της. Πάνω σε αυτή την ιδέα, η σκιτσογράφος Κεντιέν Ζιτιόν σκιτσάρισε χωρίς διδακτισμό την επώδυνη εφηβεία της 12χρονης Λιλά, ενός αγοριού που γεννήθηκε κλεισμένο στο σώμα ενός κοριτσιού.
Διαδρομές βιβλίου
Το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της θεματικής δράσης «Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη», οργανώνει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου (ώρες 10.00-11.30) την έκτη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με σημείο συνάντησης το κεντρικό κτίριό του, στην Πλάκα (Αγγ. Γέροντα 6).
Η δράση εντάσσεται στη διοργάνωση «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων. Με σημείο αναφοράς την έκδοση του ΠΙΟΠ «Αρχιτεκτονικός οδηγός Αθηνών» του αείμνηστου Διονύση Α. Ζήβα, η δράση, ενταγμένη στις «Αθηναϊκές διαδρομές βιβλίου», αναπτύσσεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Η διαδρομή, που παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου, στοχεύει στη γνωριμία με σημαντικά κτίρια του 19ου και του 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της Αθήνας.
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-32.56.924.