Άλλες 11 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στον καταυλισμό ρομά Γέρακα

Κατεδαφίσεων συνέχεια στον καταυλισμό των ρομά παραπλεύρως του νεκροταφείου Γέρακα. Ξεκίνησαν το πρωί περί ώρα 10 υπό την εποπτεία δικαστικού λειτουργού, υπό την παρακολούθηση μιας διμοιρίας των ΜΑΤ -δεν χρειάστηκε η παρέμβασή της- και σε εκτέλεση προγραμματισμένης και έγκαιρα αναγγελθείσας παρέμβασης. 

Οι πρώτες τρεις κατεδαφίσεις έγιναν 15 Ιανουαρίου 2013 και ακολούθησαν οι σημερινές.

Συνολικά, σήμερα, κατεδαφίστηκαν 11 λυόμενες κατασκευές οι οποίες είχαν αυθαίρετα ανεγερθεί σε εκτάσεις ιδιοκτησίας πολιτών οι οποίοι και αξίωναν τα τελευταία χρόνια την απομάκρυνση των καταπατητών.

Οι ρομά που ζούσαν στα παραπήγματα είχαν ενημερωθεί εγγράφως για την σημερινή επέμβαση και όπως φάνηκε από την συμπεριφορά τους, είχαν συμβιβαστεί με το «αναπόφευκτο» και μάλιστα, είχαν φροντίσει από νωρίς το πρωί, να φορτώσουν σκεύη και αντικείμενα στα φορτηγά αυτοκίνητά τους.

Το πρόβλημα με τις συγκεκριμένες οικογένειες εστιάζεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες είναι πολυμελείς με 4 και 6 ανήλικα παιδιά και πρέπει να ξαναμπούν στην περιπλάνηση αναζητώντας νέα στέγη.

Σημειώνεται ότι στον καταυλισμό εξακολουθεί να ζει μικρός αριθμός τσιγγάνων γιατί ως ιδιοκτήτες γης είχαν φροντίσει να εντάξουν τα σπίτια τους στη διαδικασία ρύθμισης περί αυθαιρέτων.

Μάλιστα, κάποια από τα σπίτια αυτά, περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της πρώτης κατεδάφισης (15 Ιανουαρίου) και … βοηθούσης της καταιγίδας που εκδηλώθηκε την ώρα της επέμβασης, οι ιδιοκτήτες τους απέσπασαν νέα παράταση με την δέσμευση να έχουν νομιμοποιήσουν ως και χθες τις λυόμενες κατασκευές τους. 

Το έργο της κατεδάφισης συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παλλήνης κ. Γεώργιος Τέντης συνεπικουρούμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Φώτη Αβαρκιώτη, Γρηγόρη Καραγιάννη με τον πρώτο να έχει και την επιστασία της συγκέντρωσης-απομάκρυνσης της κατεδαφισμένης ύλης.

Παρών στο έργο της κατεδάφισης ως καθ΄ύλην αρμόδιος και ο Διευθυντής της Πολεοδομίας του Δήμου Παλλήνης κ. Νίκος Λιόγας.