Συνεργασία του κ. Γιάννη Σμέρου με την παράταξη του κ. Γ. Πατούλη. Ανέλαβε την προεδρία Επιτροπής

Μια ακόμη ανεξαρτητοποίηση -η πέμπτη κατά σειρά- από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, της οποίας, ηγείται ο Γιάννης Σγουρός.

Προέρχεται από τον κ. Γιάννη Σμέρο, εκλεγέντα πρώτο σε σταυρούς στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής, ο οποίος, με έγγραφη δήλωση του στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την συνεδρίαση της 5ης Δεκεμβρίου 2019, περιορίστηκε σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης του, «επιφυλασσόμενος» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε λίγο μετά την ενημέρωση του σώματος, «να εξηγήσει κάποια στιγμή στους πολίτες της Ανατολικής Αττικής τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην απόφαση του.» (δείτε το video που ακολουθεί)

Κι ενώ, εκκρεμούσε η τήρηση της δημόσιας «δέσμευσης του», 14 ημέρες μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς ψήφιση τα ονόματα 14 Περιφερειακών Συμβούλων για το 25μελές Δ.Σ. του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) μεταξύ των οποίων και αυτό του Γιάννη Σμέρου!

Δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος από σημαντικό αριθμό αιρετών και των δύο αυτοδιοικητικών βαθμίδων από όλες ανεξαιρέτως τις παρατάξεις για συμμετοχή στον φορέα που διαχειρίζεται την ευθύνη των απορριμμάτων στην Αττική, συνάγεται ότι η “συμπερίληψη” του κ. Γιάννη Σμέρου σε μια Επιτροπή και ένα Φορέα με την υποστήριξη της φιλοκυβερνητικής παράταξης -ψηφίστηκε μόνο από τα μέλη της- είχε ως προϋπόθεση τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του. (δείτε το παραπάνω video)

Τα νεότερα της «ανεξαρτητοποίησης» του κ. Γ. Σμέρου

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020) ο Περιφερειάρχης Αττικής πρότεινε τον κ. Γιάννη Σμέρο για τη θέση του Προέδρου της «Επιτροπής Καταλληλότητας – Παραλαβής – Παράδοσης Μισθωμένων Κτιρίων – Αγοράς Ακινήτων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής» -η απόφαση της συγκρότησης της ελήφθη λίγο νωρίτερα- και η νέα αυτή εξέλιξη ήρθε να επισημοποιήσει με τον σαφέστερο τρόπο αυτό που μέχρι σήμερα δεν έγινε από τον «ανεξαρτητοποιηθέντα» κ. Γιάννη Σμέρο. Να ανακοινώσει και να αιτιολογήσει την “συμπερίληψη του” στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Η θητεία του κ. Γ. Σμέρου ως προέδρου της Επιτροπής είναι μονοετής (λήγει στις 15-012021) και συγκροτείται από τρία άτομα. (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου)

Οι ως σήμερα αποχωρήσαντες από την παράταξη του κ. Γιάννη Σγουρού, όλοι τους, πλέον, ενταγμένοι στην παράταξη του κ. Γ. Πατούλη, είναι:

Δήμητρα Αγγελάκη, (Κεντρικού Τομέα Αθηνών)
Κατερίνα Αδαμοπουλου, (Νότιου Τομέα Αθηνών)
Θανάσης Βαθυώτης, (Δυτικός Τομέας Αθηνών)
Βασίλης Γιαννακόπουλος, πρώην δήμαρχος Αγ. Παρασκευής (Βόρ. Τομέας Αθηνών)
Γιάννης Σμέρος, (Τομέας Ανατολικής Αττικής)

Η δήλωση του κ. Δημ. Κατσικάρη

Απευθυνόμενος στους πέντε προσχωρήσαντες στην παράταξη της πλειοψηφίας, περιφερειακός σύμβουλος και εκπρόσωπος του κ. Γ. Σγουρού, κ. Δημήτρης Κατσικάρης, τους υπενθύμισε, ότι «εξελέγησαν με συγκεκριμένη παράταξη, σημαία, θέσεις και ιδεολογικό πρόσημο» καλώντας τους, «να παραδώσουν τις έδρες τους», ώστε «να μην συμβάλλουν στον ευτελισμό του θεσμού».