Ομαδική έκθεση με έργα τέχνης μικρών διαστάσεων. «Size matters?»

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ εγκαινιάζει το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 το δεύτερο μέρος της ομαδικής έκθεσης «Size matters?». Η έκθεση με έργα τέχνης μικρών διαστάσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΝΙΑ GALLERY και τη ΔΛ gallery και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Γιώργος Γύζης, Ακρυλικό σε χαρτί, 17x20cm, 2018

Στην έκθεση συμμετέχουν 26 παλιοί και νέοι συνεργάτες του Εικαστικού Κύκλου ΔΛ από την Ελλάδα και το εξωτερικό με το μέγεθος των έργων να αποτελεί το μόνο περιορισμό. Η διάσταση, μαζί με άλλα στοιχεία όπως τα υλικά και η ημερομηνία δημιουργίας, αποτελεί ένα από τα τυπικά χαρακτηριστικά περιγραφής και ορισμού της ταυτότητας ενός έργου τέχνης.

Μάριος Φούρναρης, Δέσιμο και Πλέξιμο, Μικτή τεχνική, 30x20x8cm, 2018
b., Ακρυλικό σε καμβά, 30x30cm, 2018

Η παρουσίαση αυτή όμως δεν εστιάζει μόνο στην κλίμακα των έργων αλλά και στους διαφορετικούς τρόπους της παραγωγικής διαδικασίας, την κεντρική ιδέα και το ύφος. Η ζωγραφική, το σχέδιο, η ψηφιακή εκτύπωση και η χαρακτική είναι μόνο μερικά από τα εικαστικά μέσα που προβάλλονται. Τα έργα της έκθεσης πρεσβεύοντας διαφορετικές τάσεις και οπτικές, στοιχειοθετούν εν τέλει μία πραγματικά πολύπλευρη παρουσίαση της σύγχρονης εικαστικής έκφρασης.

Marian Wijnvoord, Λάδι σε λινό, 20x25cm, 2015

Το ερώτημα που τίθεται στον τίτλο της έκθεσης Size Matters? II είναι τελικά ρητορικό αφού στα έργα που εκτίθενται αναδεικνύεται ο συναρπαστικός κόσμος των μικροσκοπικών έργων τέχνης διεκδικώντας τελικά την προσοχή του θεατή.
Βασίλης Πούλιος, Μολύβι σε χαρτί, 28x17cm, 2018, Ευγενική παραχώρηση Donopoulos IFA gallery

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Micha Cattaui, Bella Easton, Andreas Marti, Marian Wijnvoord, Άγγελος Αντωνόπουλος, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Γέρος, Γιώργος Γύζης, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Νίκος Καναρέλης, Δημήτρης Κούκος, Ιωάννης Λασηθιωτάκης, Μιχάλης Μακρουλάκης, Κατερίνα Μερτζάνη, Βασίλης Πέρρος, Άρτεμις Ποταμιάνου, Βασίλης Πούλιος, Ιωάννης Σαββίδης, Νίκος Σαμαράς, Βασίλης Σελιμάς, Γιάννης Τσαρούχης, Γιώργος Τσεριώνης, Κώστας Τσόκλης, Μάριος Φούρναρης, Μανώλης Χάρος

Δημήτρης Γέρος, Ακρυλικό σε καμβά, 35x25cm, 2015

Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 – 17:00

Διάρκεια Έκθεσης: 1 έως 31 Δεκεμβρίου 2018

Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 11:00 – 16:00
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11:00 – 20:00

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.