Η ταινία “Πολυξένη” στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης. Τετάρτη 5 Φεβρ. 2020

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου2020 και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας “Πολυξένη”.

Στην προβολή θα παρευρεθεί η σκηνοθέτης, Δώρα Μασκλαβάνου.

Ώρα προβολής 20:30. Είσοδος-Εισφορά 3€ Οινοπείο Πέτρου (Λεωφ. Μαραθώνος 117 )

Υπόθεση
Ένα ζευγάρι επιφανών Κωσταντινουπολιτών υιοθετεί μια ορφανή ελληνοπούλα, της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και επιζητούν την αφοσίωσή της στα γηρατειά τους.
Έτσι, η 12χρονη Πολυξένη αποχωρίζεται αναγκαστικά τον μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο και ξεκινά μια νέα ζωή με άριστες προδιαγραφές, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω απ’ την πλάτη της με στόχο την κληρονομιά της.

Λίγα Λόγια
Στην τρίτη της μεγάλου μήκους ταινία η Δώρα Μασκλαβάνου πραγματεύεται τη γυναικεία χειραφέτηση με μια ιστορία εμπνευσμένη από τη δραματική προσπάθεια μιας Ελληνίδας από την Πόλη να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της, ούσα εγκλωβισμένη στα δεσμά της οικογένειας και της κοινωνίας ‒ η ταινία είναι κυρίως αυτό κι όχι άλλη μια πολίτικη ιστορία exploitation νοσταλγίας.

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:
Καλύτερης ταινίας – Tamouda Award 2018
Καλύτερης ταινίας – Los Angeles GFF 2018
Καλύτερης ερμηνείας – Los Angeles GFF 2018
Καλύτερης ταινίας – από την Επιτροπή Νέων του ΑΠΘ – Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Καλύτερης ερμηνείας – Hellenic Film Society – USA

Ακόμη, η ταινία κέρδισε 4 Βραβεία Ίρις (Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερης Μουσικής, Καλύτερου Β΄ Γυναικείου ρόλου) από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και εκπροσώπησε την Ελλάδα στα Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2018.

Είδος: Δραματική
Σκηνοθεσία: Δώρα Μασκλαβάνου
Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γκουλιώνη, Οζγκούρ Έμρε Γιλντιρίμ, Λυδία Φωτοπούλου
Χώρα: Ελλάδα
Έτος: 2017
Διάρκεια: 100′