Το Παιδικό Μουσείο μετακομίζει στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών. Προγράμματα & δράσεις μέχρι 15 Ιουλίου 2017

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) μετά από 22 χρόνια λειτουργίας στην Πλάκα, έχοντας φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, αλλάζει γειτονιά και αναπτύσσεται στον χώρο του εμβληματικού κτιρίου του Ωδείου Αθηνών. Μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην πρώτη περίοδο γνωριμίας με τον νέο χώρο. Από το Σάββατο 8 Απριλίου και για 14 εβδομάδες, παράλληλα με την έκθεση της DOCUMENTA 14, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους να συμβάλλουν, μέσα από ειδικές δράσεις και προγράμματα, στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού του νέου Μουσείου, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της κατασκευής. 

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ελεύθερα και να παίξουν σε έναν χώρο σύγχρονο, με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα, μαθαίνοντας τις βασικές λειτουργίες ενός Παιδικού Μουσείου.

Ανοίγοντας το νέο «σπίτι» του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά γιορτινά προγράμματα, όπως θεατρικό παιχνίδι και μουσικοκινητική δράση.

Από τις 8 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους έκθεμα, χρησιμοποιώντας συλλογές και υλικά ανακύκλωσης. Να παίξουν με σαπούνι και νερό στο έκθεμα «Φυσαλίδες». Να εξελίξουν το έκθεμα «Οι Έτσι και οι Αλλιώς». Να διαμορφώσουν τον νέο Παιχνιδότοπο (για οικογένειες με παιδιά 0 έως 3 ετών) και να περιηγηθούν στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών και να ανακαλύψουν τα μυστικά του.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός κάθε Τετάρτη 11.00 – 19.00 και Πέμπτη με Κυριακή 11.00 – 15.00, η είσοδος είναι ελεύθερη.