Ανησυχία της ΠΟΜΙΔΑ για τα ακίνητα ιδιοκτητών σε δασικές εκτάσεις

Την παρέμβαση της κυβέρνησης στο ζήτημα των δασικών χαρτών για “τον επαπειλούμενο κίνδυνο να χαθούν περιουσίες πολιτών” ζητάει με επείγον έγγραφό της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων. Η Ομοσπονδία ζητάει να γίνουν τροποποιήσεις της νομοθεσίας προκειμένου η Δασική Υπηρεσία να υποχρεωθεί στην αποτύπωση των δασικών εκτάσεων με αεροφωτογραφίες του 1960 και όχι προγενέστερων ετών. 

Στο μεταξύ, με χθεσινές δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είπε ότι “προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε αγροτικές εκτάσεις οι οποίες εμφανίζονται δασικές ή αναδασωτέες στους δασικούς χάρτες” και ότι “θα επιστραφούν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα υποβάλλουν αντιρρήσεις για πρόδηλα σφάλματα ή παραλείψεις των αρμόδιων υπηρεσιών στους δασικούς χάρτες.”

“Με αυτό τον τρόπο -κατέληξε ο κ. Σ. Φάμελλος- θα λυθεί το πρόβλημα των αγροτών, οι οποίοι, ενώ καλλιεργούσαν τη γη για πάρα πολλά χρόνια, αυτή εμφανιζόταν στους χάρτες ως αναδασωτέα.”