Αρχή νέας χρονιάς σε όλα τα Σχολεία, στο επίκεντρο όμως της προσοχής, το 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης

Αρχή νέας σχολικής χρονιάς με χαμόγελα αισιοδοξίας, ευχές, συστάσεις, προτροπές, ξαναντάμωμα φίλων και αγιασμούς σε όλα ανεξαιρέτως τα Σχολεία του Δήμου Παλλήνης. Δημόσια και ιδιωτικά.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η εικόνα που χαρακτήρισε το σύνολο της σχολικής κοινότητας στις δημοτικές ενότητες Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης, όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν στις επόμενες ημέρες με πρώτο ζητούμενο, την καταγραφή των όποιων τυχόν ελλείψεων σε εκπαιδευτικό δυναμικό και σε υλικοτεχνικά μέσα.

Εδώ είμαστε, θα έχουμε να λέμε για τις δύο αυτές βασικές συνιστώσες του συστήματος.

3ο Γυμνάσιο Παλλήνης
Σχολείο-στολίδι που αξίζει του σεβασμού όλων

Οι καθιερωμένοι αγιασμοί έγιναν σε όλα τα Σχολεία, σε μεγάλο αριθμό τους παρέστησαν ο Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης, κ. Αθανάσιος Ζούτσος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Παναγιώτης Μερτύρης καθώς και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως, επειδή κάθε καινούργιο στη ζωή είναι και ελκυστικό, διαχέει αίσθηση χαράς, εύλογα αποσπά την προσοχή και με βάση αυτή την παραδοχή, αξίζει να γίνει επίκεντρο δημοσιογραφικής αναφοράς.

Πρόκειται για το 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης. (περιοχή Βακαλόπουλο).

Καινούργιο Σχολείο αλλά και κάτι περισσότερο… Πρόκειται για μία από τις καλύτερες και πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές μονάδες της ανατολικής Αττικής.

Σε κάθε επίπεδο!

Παραδόθηκε από τον ΟΣΚ στις 12 Ιουνίου 2015, κόστισε 5.000.000 €, εκτείνεται σε δύο ορόφους, διαθέτει μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας στις οποίες, ο φυσικός φωτισμός διαχέεται από ανοίγματα (παράθυρα) στο σύνολο της μίας πλευράς της αίθουσας, με ξύλινες ντουλάπες για αποθήκευση γραφικής ύλης και κρεμάστρες, με κουζίνες και τραπεζαρία με ηλεκτρικές υποδοχές για το ζέσταμα του φαγητού, με εντυπωσιακή αίθουσα εκδηλώσεων, με αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών στις οποίες ήδη έχουν εγκατασταθεί ειδικά έδρανα για τους μαθητές, με υπόγειο αντίστοιχης με το ισόγειο έκτασης και τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό αυτό, με σύγχρονο εντοιχισμένο μηχανολογικό εξοπλισμό μέσω του οποίου μαθητές και εκπαιδευτικοί, αναλόγως της εποχής θα έχουν την επιθυμητή θερμοκρασία στις αίθουσες διδασκαλίας.

Αξιοσημείωτο: το Σχολείο είναι κτισμένο σε χώρο που δεν επιβαρύνεται από κτιριακά συγκροτήματα και τα πνευμόνια του ανθρώπου αναζωογονούνται σε κάθε αναπνοή!

Περιχαρής για το νέο σχολικό απόκτημα της πόλης ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζούτσος -οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν επί ημερών της πρώτης θητείας του στο Δήμο Παλλήνης- στην σύντομη ομιλία του προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αφού τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε, στην συνέχεια τους έκανε κοινωνούς της απογοήτευσης και του θυμού του… Ερχόμενος στο Σχολείο, με έκπληξη είδε σε ορισμένα σημεία της κεντρικής πρόσοψης του κτιρίου συνθήματα γραμμένα με σπρέι!

-Πως είναι δυνατόν –είπε- να υπάρχουν άτομα που δεν σέβονται ένα Σχολείο που πριν ακόμη λειτουργήσει το κακοποιούν με αυτό τον τρόπο; Τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να κτιστεί αυτό το στολίδι προέρχονται απ΄όλους τους Έλληνες, απ΄όλους εμάς δηλαδή και δεν νομίζω ότι πρέπει να το ξεχνάμε αυτό» ανέφερε ο κ. Αθαν. Ζούτσος για να καταλήξει σε μία …υπερβατική πρόταση, η οποία, «έσπασε» την αμηχανία μαθητών και εκπαιδευτικών και παράλληλα προκάλεσε το χειροκρότημά τους.

-Θα αγοράσω χρώματα και από κοινού θα συμφωνήσουμε σε ποιο τοίχο και μόνο θα μπορείτε να γράφετε και να εκτονώνεστε, αρκεί να μη δω αλλού συνθήματα….

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Παλλήνης, αναφέρθηκε στην επικείμενη έναρξη των εργασιών κατασκευής του 5ου Νηπιαγωγείου σε παρακείμενο του 3ου Γυμνασίου χώρο και ότι σε επόμενο διάστημα ακολουθεί η κατασκευή Δημοτικού Σχολείου πάλι στην ίδια περιοχή.