Το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα αποχαιρετίζει τη σχολική χρονιά με ένα δημιουργικό Happening για την Κλιματική Αλλαγή

Το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα μετά από μια σχολική χρονιά γεμάτη δράσεις με άξονα το πιλοτικό πρόγραμμα της Κλιματικής Αλλαγής, έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση, ένα Art Festival, που θα είναι ένα δημιουργικό Happening στην κεντρική πλατεία του Γέρακα την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 7:00μ.μ. Με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου στην διάρκεια της οποίας αναδείχθηκαν ενδιαφέρουσες δράσεις με άξονα το πιλοτικό πρόγραμμα της Κλιματικής Αλλαγής, το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα προγραμμάτισε την υλοποίηση ενός Art Festival στην κεντρική πλατεία του Γέρακα, την Παρασκευή, 19 Μαΐου στις 7:00μ.μ. 

 

Πρόκειται για ένα δημιουργικό Happening σχεδιασμένο με τρόπο που θα διευκολύνει την τοπική κοινωνία να προσεγγίσει κομβικά ζητήματα της Κλιματικής Αλλαγής και ως ένα βαθμό να αφομοιώσει σημαντικά μηνύματα στοιχεία της.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και τα τρία περιβαλλοντικά προγράμματα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, «Κλιματική Αλλαγή. Ο πλανήτης θα αντέξει. Εσύ;», «Ανακύκλωση – Σχολικός κήπος – Μικροί Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον», «Η ζωή μας από ψηλά» καθώς και το 2ο ΓΕΛ Γέρακα.

Η δράση θα περιλαμβάνει:

Πέντε εικαστικά έργα με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, που θα φιλοτεχνηθούν εκείνη τη στιγμή από μαθητές των δύο σχολείων, stands με αφίσες και ζωγραφιές των μαθητών που τις έχουν φιλοτεχνήσει καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μπουφέ με οικολογικά προϊόντα, γλυπτά με ανακυκλώσιμα υλικά, ζωντανή μουσική, ζωντανή διαφήμιση – μαθητές θα ντυθούν κάδοι ανακύκλωσης διάφορων υλικών.

Οι συμμετέχοντες, μαθητές και καθηγητές, θα φορούν μπλουζάκια με τον λογότυπο των προγραμμάτων, όπως επίσης θα υπάρξει προβολή video και power-points εργασιών των μαθητών για το συγκεκριμένο θέμα. Θα διανέμονται φυλλάδια στους περαστικούς με θέματα από τα τρία περιβαλλοντικά προγράμματα και τέλος οι μαθητές θα κάνουν ρεπορτάζ με τους περαστικούς για θέματα ανακύκλωσης και πρασίνου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του 1ου Γυμνασίου Γέρακα και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα σε πιλοτικό Πρόγραμμα της UNESCO για τα σχολεία του δικτύου ASPnet (Associated Schools Project network), με θέμα την Ολιστική Σχολική Προσέγγιση στην Κλιματική Αλλαγή. Το πρόγραμμα συντονίζεται από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.