Στο Υπουργείο Υγείας ο Δήμαρχος Μαραθώνος για ελλείψεις και προβλήματα στο Δήμο του

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας και ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Ζορμπάς με τον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη

Τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο και ιατρό, κ. Γιώργο Ζορμπά.

Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα αναφορικά με προβλήματα στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μαραθώνος, ενώ κατατέθηκαν και διάφορα αιτήματα.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος επεσήμαναν στον Υφυπουργό το απαράδεκτο καθεστώς που ισχύει ακόμα και σήμερα, καθώς οι εγκαυματίες των πυρόπληκτων περιοχών υποχρεώνονται να πληρώνουν οι ίδιοι στον ΕΟΠΥΥ για να προμηθεύονται τ’ αναλώσιμα υλικά που έχουν ανάγκη και ν’ αποζημιώνονται μετά από καιρό.

Επίσης, ζητήθηκε όπως καλυφθούν οι κενές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ειδικότερα δε, την κάλυψη θέσεων και τη δημιουργία νέων με Αγροτικούς Ιατρούς στις απομακρυσμένες γειτονιές του Δήμου Μαραθώνος, έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι να έχουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση σε υγειονομικές παροχές και περίθαλψη.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος τόνισε στον κ. υφυπουργό , ότι ο Δήμος Μαραθώνος είναι ένας χιλιομετρικά μεγάλος Δήμος, με αποτέλεσμα η ιδιαιτερότητα αυτή των αποστάσεων από τη μία άκρη στην άλλη, να καθιστά απαραίτητη την 24ωρη παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για την κάλυψη και την ταχύτερη αντιμετώπιση των παρουσιαζόμενων αναγκών.

Δήλωση του Δημάρχου Μαραθώνος

«Επισκεφτήκαμε τον Υφυπουργό Υγείας με συγκεκριμένα αιτήματα προκειμένου να συνεισφέρουμε στην ανακούφιση πυρόπληκτων και ασθενών συνδημοτών μας, είτε οικονομικά είτε παρέχοντας γρήγορη πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνάντηση και το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που έδειξε ο κ. Υφυπουργός, με τον οποίο θα είμαστε σε επικοινωνία» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας κατά την αποχώρηση του από το Υπουργείο.