Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, ο Προϋπολογισμός 2021

Ψηφίστηκε χθες βράδυ κατά πλειοψηφία, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης, ο Προϋπολογισμός 2021.Η συνεδρίαση έγινε με διαδικασία τηλεδιάσκεψης και κατά τη διάρκεια της, επικράτησαν σχετικά ήπιοι τόνοι.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με εξαίρεση την κ. Ρ. Μακρή η οποία δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση, χαρακτήρισαν τον προϋπολογισμό ως “μη ρεαλιστικό και μη εφαρμόσιμο” με τον κ. Παναγιώτη Μερτύρη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να δηλώνει, χαρακτηριστικά, “…αν, Δήμαρχε, δεν είχα εικόνα, θα νόμιζα ότι ήμουν στο Παρίσι και άκουγα τον Μακρόν!”

Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν οι παρατάξεις, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας”, “Λαϊκή Συσπείρωση” και κ. Κων/νος Μήλας από τον συνδυασμό της κ. Ρ. Μακρή. Ο κ. Δημ. Καρκούλιας αποχώρησε της συνεδρίασης πριν την ψηφοφορία αλλά κατά την ομιλία του, άσκησε δριμύτατη κριτική στη Δημοτική Αρχή.

Η παράταξη του κ. Πα. Μερτύρη παρόλο που επέκρινε με αυστηρό τρόπο την “στρατηγική στόχευση” του προϋπολογισμού, με το επιχείρημα, ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση ενέκρινε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Παλλήνης, ψήφισε το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής.

Δείτε ΕΔΩ τον Προϋπολογισμό 2021 του Δήμου Παλλήνης

Από την χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ. Σ. Παλλήνης με μοναδικό θέμα συζήτησης τον Προϋπολογισμό 2021

Σπύρος Κωνσταντάς και Θόδωρος Σμυρλιάδης

Της συνεδρίασης, εκτός της κ. Ρ. Μακρή, απουσίαζαν και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Σπύρος Κωνσταντάς και Θόδωρος Σμυρλιάδης.

Ο πρ. Δήμαρχος Παλλήνης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. ενημερώνει το σώμα ότι καταψηφίζει τον προϋπολογισμό 2021.

Ακολουθεί η επιστολή του.

Κύριε πρόεδρε
Σχετικά με το σημερινό Δημοτικό συμβούλιο της 18/12/20 παρακαλώ να αναγνωστεί και να καταγραφεί στα πρακτικά η θέση μου ότι καταψηφίζω τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2021

Ιδιαίτερα τώρα καταψηφίζω με ιδιαίτερη έμφαση τους κωδικούς που μετατρέπουν την Παλλήνη σε χωματερή και χαβούζα τού Δήμου!!

Είναι γνωστοί οι πολύχρονοι αγώνες της Παλλήνης για την απομάκρυνση της Πρεμίξ από τον οικισμό της Καισαρείας και τον οικισμό εργατικών κατοικιών Γρηγόρης Λαμπράκης!

Σήμερα με τον σημερινό προϋπολογισμό προβλέπονται κωδικοί για την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής πού είναι δίπλα στο Διοικητικό Κέντρο της πόλης με την δημιουργία ( πράσινου) σημείου (sic) ΣΚΟΥΠΙΔΌΤΟΠΟΥ!

Σημειώστε παρακαλώ ότι τον σκουπιδότοπο αρνήθηκε ο Γέρακας και η Ανθούσα στο ΒΙΟΠΑ τους!

Σπύρος Κωνσταντάς
Δημοτικός σύμβουλος
Πρ. Δήμαρχος Παλλήνης

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις κατά την συζήτηση του Σχεδίου του Προϋπολογισμού 2021 του Δημάρχου, Θανάση Ζούτσου, του Παναγιώτη Μερτύρη, της Ειρήνης Κουνενάκη και της Θεοδώρας Πασχαλίδου.

Θανάσης Ζούτσος, Δήμαρχος Παλλήνης

https://www.youtube.com/watch?v=2NOb-eIthNA&feature=youtu.be

Παναγιώτης Μερτύρης. επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Ειρήνη Κουνενάκη, επικεφαλής της παράταξης, “ΕΜΣΙΕ, η Πόλη μας”

Θεοδώρα Πασχαλίδου, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”