Προσδοκίες για τη δημιουργία ενιαίου πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Παλλήνης

Στην υλοποίηση μιας αρκετά δύσκολης προσπάθειας δημιουργίας ενιαίου πνεύμονα πρασίνου, στο κέντρο της Παλλήνης με τον οποίο θα επιτραπεί η ανάδειξη των τριών σημαντικών ιστορικών τοπόσημων, του ιερού ναού Αγίου Τρύφωνα, του Νερόμυλου και του βυζαντινού μνημείου του Αγίου Νικολάου, προγραμματίζει να επιδοθεί η δημοτική αρχή Δήμου Παλλήνης. 

Ειδικότερα: με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, δρομολογούνται οι διαδικασίες απόκτησης, λόγω άρσης της απαλλοτρίωσης τους με δικαστικές αποφάσεις, δυο κεντρικών ιδιωτικών ακινήτων ώστε να επιτευχθεί η ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων του Αγ. Νικολάου, της πλατείας του Αγ. Τρύφωνα και της οδού Σαλαμίνος, ως απαιτούμενος περιβάλλων χώρος για την ανάδειξη των τοπόσημων του Αγ. Νικολάου, του Νερόμυλου και του Αγ. Τρύφωνα.

Με την υλοποίηση του έργου, ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση «χαμένων» κοινόχρηστων χώρων της Παλλήνης, το κέντρο της οποίας δεν διαθέτει τους ελεύθερους χώρους που χρειάζονται οι κάτοικοι.

Οι λιγοστοί προβλεπόμενοι Κοινόχρηστοι Χώροι του Σχεδίου του 1959, από απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών, ελαχιστοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο μετά από διαδοχικές άρσεις απαλλοτρίωσης, εξ αιτίας της αδυναμίας του πρώην Δήμου Παλλήνης, να καταβάλει τις σχετικές αποζημιώσεις.