Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Δήμο Παλλήνης

Ανακοινώθηκε από το Δήμο Παλλήνης το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στις τρεις δημοτικές ενότητες, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 

Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής της 23ης Μαρτίου 2019 ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου, Ιδιωτικών καταστημάτων και κοινόχρηστων χώρων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2019.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 

Ώρα 07:30

Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς.

Ώρα 10:00

Προσέλευση

  • στον Καθεδρικό Ιερό Ναό ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ των μαθητών των Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα,
  • στον Ιερό Ναό ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ των μαθητών των Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης και
  • στον Ιερό Ναό ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ των μαθητών των Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας.

Ώρα 10:15

Προσέλευση των προσκεκλημένων.

Α. Στην έδρα του Δήμου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στο ΓΕΡΑΚΑ, προσέλευση του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθανασίου Ζούτσου, μετά του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας ΓΕΡΑΚΑ, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος, του Δ/ντή Δ.Ε Ανατ. Αττικής και λοιπών προσκεκλημένων.

Β. Στη Δημοτική Ενότητα ΠΑΛΛΗΝΗΣ, στον Ιερό Ναό ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ, προσέλευση του Αντιδημάρχου κ. Δημητρίου Μπαξεβάνη, ως αναπληρωτή Δημάρχου, μετά μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας ΠΑΛΛΗΝΗΣ, της Δ/ντριας Π.Ε Ανατ. Αττικής και λοιπών προσκεκλημένων.

Γ. Στη Δημοτική Ενότητα ΑΝΘΟΥΣΑΣ στον Ιερό Ναό ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, προσέλευση του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Μπάρπα, μετά μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας ΑΝΘΟΥΣΑΣ και λοιπών προσκεκλημένων.

Ώρα 10:30  ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ.

Ώρα 10:45  Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο των ΗΡΩΩΝ των Δημοτικών Ενοτήτων.

Πανηγυρικός της ημέρας
Κατάθεση στεφάνων υπέρ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

Σιγή ενός λεπτού.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Ώρα 11:30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

  • επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα,
  • επί της Λεωφόρου Μαραθώνος  στη Δημοτική Ενότητα Παλλήνης
  • και επί της Λεωφόρου Ανθούσας στη Δημοτική Ενότητα Ανθούσας.

Ώρα 12:30 Χορευτικά από το Λύκειο των Ελληνίδων Π.Τ.Χ. Γέρακα-Παλλήνης και από την ομάδα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρακα “Ο ΓΑΡΓΗΤΤΟΣ” στο Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ επί της οδού Θεσσαλονίκης στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα.

Ώρα 12:30 Χορευτικά από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Παλλήνης στο χώρο της πλατείας του Αγ. Τρύφωνα στη Δημοτική Ενότητα Παλλήνης.

Ώρα 12:30 Χορευτικά από μαθητές του Γυμνασίου Ανθούσας στο χώρο του Ηρώου στη κεντρική πλατεία της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας.