Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στο Γέρακα. Στους ομιλητές, η Θεοδ. Πασχαλίδου, υπ. Δήμαρχος Παλλήνης & ο Κώστας Φιλιούσης, υποψ. Δήμαρχος Παιανίας

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία του Γέρακα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Μαίου 2019 με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών και φίλων του κόμματος.

Xαιρετισμό απηύθυναν η Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Κώστας Φιλιούσης υποψήφιος δήμαρχος Παιανίας και η Θεοδώρα Πασχαλίδου, υποψήφια δήμαρχος Παλλήνης – Γέρακα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καλώντας τους εργαζόμενους της περιοχής να κάνουν υπόθεσή τους την ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.
Κεντρικιή ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Ελένη Μπέλλου, αναφερόμενη στην τριπλή εκλογική μάχη, σημείωσε ότι «είναι συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό ότι την ίδια μέρα ψηφίζουμε για την Ευρωβουλή, αλλά και για δημάρχους και περιφερειάρχες.

Η ουσία είναι ότι το ίδιο νήμα πολιτικής, το ίδιο νήμα συμφερόντων δένει μεταξύ τους όλα τα όργανα εξουσίας, μεταξύ αυτών την Ευρωβουλή, την Κομισιόν, τη Βουλή και την κυβέρνηση σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, τις περιφερειακές αρχές. Αυτό το νήμα είναι τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στην κάθε χώρα, αλλά και συνολικά στην ΕΕ».

Για την πολιτική της ΕΕ ανέδειξε τα ψέματα που λένε οι άλλες δυνάμεις, ότι «η ΕΕ μπορεί ν’ αλλάξει, να γίνει πιο φιλολαϊκή κι έτσι θα αλλάξει και η κυβερνητική πολιτική, ότι είναι θέμα αλλαγής του συσχετισμού μεταξύ των νεοφιλελεύθερων και των σοσιαλδημοκρατικών – αριστερών κομμάτων.

Λένε συνειδητά ψέματα, αφού όλοι μαζί, φιλελεύθεροι και ψευτοσοσιαλιστές, ψευτοαριστεροί έβαλαν τα θεμέλια της ΕΕ, ψήφισαν το Μάαστριχτ, τις Συνθήκες της Λισαβόνας και του Άμστερνταμ με τις οποίες κατοχυρώθηκαν οι αντιλαϊκοί στόχοι και οι ανάλογες πολιτικές.

Θέλουν και πάλι να σας ξεγελάσουν, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα είναι κάποια όργανα της ΕΕ έναντι άλλων, π.χ. ότι φταίει η Κομισιόν και όχι το Ευρωκοινοβούλιο ή φταίει το Eurogroup επειδή δεν υπάρχει ένα ευρωενωσιακό υπουργείο Δημοσίων Οικονομικών.

Μην ξεγελιέστε. Όπως Βουλή και κυβέρνηση είναι νύχι – κρέας, ακόμα και από την πλευρά της αστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας για το μεγάλο κεφάλαιο, έτσι συμβαίνει και μεταξύ Ευρωβουλής και Κομισιόν, άλλων οργάνων της ΕΕ.

Όλα μαζί αυτά τα όργανα δημιουργούν αντιφάσεις με πολύ αρνητικές συνέπειες για τους λαούς, για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τα παιδιά τους, όχι μόνο των πολύ χαμηλών εισοδημάτων, αλλά και μεσαίων, γιατί κανένας δεν μπορεί να προστατευτεί από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από καταστροφές στο περιβάλλον.

Σκεφτείτε ότι μεγάλο μέρος των προσφύγων από τη Συρία είναι επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι που είχαν σχετικά καλά εισοδήματα στη χώρα τους.

Σκεφτείτε ότι τώρα η ΕΕ δεν μπορεί δήθεν να διαχειριστεί την εισροή τόσων προσφύγων, αλλά δέστε και την υποκρισία, δίνει υπηκοότητα στους ξένους που αγοράζουν γη ή ακίνητα στην Ελλάδα. Κατά τ’ άλλα σας βάζουν να σκέφτεστε αν θα πέσουν οι αξίες γης και ακινήτων, εάν γίνει Δομή Ανήλικων Προσφύγων στην περιοχή».

Καλώντας το λαό και τη νεολαία να απορρίψουν τα αποπροσανατολιστικά διλήμματα, υπογράμμισε: «Σήμερα, έχετε την πείρα να αποφασίσετε διαφορετικά, να αξιοποιήσετε όλες τις κάλπες, και πρώτ’ απ’ όλα άμεσα των ευρωεκλογών, για να ανοίξετε με το ΚΚΕ πιο ισχυρά, πιο αποφασιστικά σήμερα το δρόμο της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης, αύριο για τη λαϊκή εξουσία, που θα έχει ως πρώτο μέλημά της τη σταθερή και επαρκώς αμειβόμενη εργασία για όλους, τη δωρεάν Παιδεία που θα δίνει γενική μόρφωση και επαγγελματική ειδίκευση, το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόληψης – φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας χωρίς καμιά προϋπόθεση, τις δημόσιες δωρεάν υποδομές Άθλησης.

Έχετε πλέον την πείρα της ζωής για να εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, για να μην παγιδευτείτε σε διλήμματα που αποπροσανατολίζουν, δημιουργούν ψεύτικες εναλλακτικές ελπίδες.

Δεν είναι τυχαίο ότι πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι το βλέπουν και σήμερα προσθέτουν τη θέληση, τη φωνή τους, τη δράση τους με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, με δηλώσεις στήριξης.

Πηγαίνοντας στις κάλπες, απορρίψτε αποπροσανατολιστικά διλήμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αναβαπτιστεί στη συνείδησή σας μιλώντας για “προοδευτική συμμαχία”, για μέτωπο ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το φασισμό.

Αλλά δεν γίνεται “προοδευτική” πολιτική, όταν το βάθρο της είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όταν αυτές οι συμμαχίες φυτεύουν βάσεις, πυρηνικά, σύγχρονα οπλικά συστήματα σε βάρος όλων των λαών, σε όφελος των μονοπωλιακών κερδών.
Αυτές είναι και οι συμμαχίες Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.
Αλλά και η νεοφιλελεύθερη ΝΔ δεν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτές τις στρατηγικές του επιλογές, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, αυτή που συναντιέται με τη λαϊκή πάλη και διεκδίκηση».

Χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη, η οποία τόνισε την αξία υπερψήφισης των ψηφοδελτίων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και της Λαϊκής Συσπείρωσης και χρησιμοποιώντας τα λόγια του Ν. Μπελογιάννη κάλεσε το λαό σε αγώνα για να φτιάξουμε «έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων…».

Κώστας Φιλιούσης, υποψήφιος Δήμαρχος Παιανίας

Κώστας Φιλιούσης, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Παιανίας

Ο Κώστα Φιλιούσης τόνισε ότι στήριξη του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες σημαίνει: «ενίσχυση της φωνής μιας πραγματικής εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν από κοινού κράτος – κυβέρνηση, Περιφέρεια, δήμοι.

Θα ενισχυθεί ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πραγματική στήριξη των ανέργων, μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και επιστημόνων, μικρομεσαίων αγροτών.

Θα ενισχυθεί η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με έργα, υποδομές και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας.»

Απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης «σε όσους θέλουν οι δήμαρχοι να είναι στο πλευρό του λαού, πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως έκαναν και κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι. Σε αυτούς που δεν πιστεύουν στους σωτήρες αλλά στη δύναμη του αγώνα.

Σε όσους δεν δίνουν άφεση αμαρτιών στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που δεκάδες χρόνια με τις πολιτικές τους υποβάθμιζαν την ποιότητα της ζωής τους. Σ’ αυτούς που δεν θέλουν να δώσουν συγχωροχάρτι στο ΣΥΡΙΖΑ που εξαπάτησε και εκμεταλλεύτηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο τις ελπίδες και τον αγώνα τους. Σ’ αυτούς που δεν συμβιβάζονται με την ανοχή απέναντι στο φασισμό και τον εθνικισμό, στη ναζιστική ΧΑ.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους πιστεύουν, όπως και εμείς, ότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτούνται με αγώνες.»

Θεοδώρα Πασχαλίδου, υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης

Θεοδώρα Πασχαλίδου, υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης

Τη συγκέντρωση έκλεισε η Θεοδώρα Πασχαλίδου, η οποία κατήγγειλε τη δημοτική αρχή Παλλήνης και του δημάρχου Α. Ζούτσου για το κάλεσμα προς φασιστικά και ακροδεξιά κόμματα, στη διαπαραταξιακή σύσκεψη για τον ορισμό των χώρων προβολής των κομμάτων μέχρι τις εκλογές, τονίζοντας ότι:

«Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Ζουτσος έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες για τις διευκολύνσεις που σκοπεύουν να παρέχουν στους υπόδικους ναζιστές εγκληματίες» και πως η συγκεκριμένη ενέργεια της δημοτικής αρχής αντικειμενικά ρίχνει νερό στο μύλο για το “ξέπλυμα” της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και έρχεται ως συνέχεια της κάλυψης που παρείχε στα γεγονότα του Οκτώβρη στο 1ο Λυκειο Γέρακα, στη στάση που κράτησε στο θέμα της δομής για τα ασυνόδευτα ανηλικά προσφυγόπουλα.

Ο φασισμός, ο ναζισμός και οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής δεν αντιμετωπίζονται ούτε με διευκολύνσεις για να χύνουν το δηλητήριο τους, ούτε με τις δήθεν προοδευτικές συμμαχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και να στείλει στις τρύπες τους, τους απογόνους των ναζί. Τώρα λοιπόν συμπόρευση με το ΚΚΕ για να γκρεμίσουμε από την 3η θέση τη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Αναφερόμενη στην τριπλή εκλογική μάχη τόνισε ότι: «έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες Ενιαία, απέναντι στην ενιαία επίθεση του πραγματικά μαύρου μετώπου της ΕΕ, των κυβερνήσεων, του κεφαλαίου, για ένα ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό.
Για τους κομμουνιστές και για τους άλλους αγωνιστές που βρίσκονται στα ψηφοδέλτιά μας κανένα πρόβλημα δεν είναι ουρανοκατέβατο, έχει αιτίες που πρέπει να τις αντιπαλέψουμε.

Μακάρι τα “τοπικά” τους προβλήματα να ήταν οι λακκούβες και οι κάδοι. Όμως η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου το 2019 σε όλη την ανατολική αττική δεν είναι ένα τοπικό πρόβλημα, που μπακαλίστικα πάει να λύσει η δημοτική αρχή για μέρος του Δήμου. Είναι πρόβλημα που δεν λύνεται χωρίς τη δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης λυμάτων για την Αττική με την ευθύνη του κράτους.

Είναι εκατοντάδες οι ζωές στα Μεσόγεια και στην Λαυρεωτική που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν υπήρχε νοσοκομειακή μονάδα.

Ακριβώς γιατί η ιατροφαρμακευτική κάλυψη του λαού της περιοχής δεν είναι πρόβλημα ενός δήμου διεκδικούμε άμεσα την δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομειού στην Ανατολική Αττική (και είμαστε οι μόνοι που το διεκδικούμε με αυτά τα χαρακτηριστικά).

Διεκδικούμε ταυτόχρονα και την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας και Πρόνοιας με την ανάπτυξη και στελέχωση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων των δομών που υπάρχουν σε Ανθούσα Γέρακα και Παλλήνη, με αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από το κράτος.

Η αντιπλημμυρική και η αντισεισμική θωράκιση, η αντιπυρική προστασία που η έλλειψη τους έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές δεν είναι θέμα ενός δήμου, ικανών ή ανίκανων. Είναι θέμα που σκοντάφτει στην πολιτική κόστους οφέλους που ασκεί η ΕΕ και ακολουθούν πιστά όλες οι άλλες δυνάμεις.

Είτε σε ρόλο δημοτικής διοίκησης, είτε σε ρόλο αντιπολίτευσης στα δημοτικά και περιφερειακά όργανα, μία υποχρέωση αναλαμβάνουμε ως κομμουνιστές: Να στηρίξουμε, να προβάλλουμε τις ανάγκες του λαού, την πάλη ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, των αστικών κομμάτων που την προωθούν και τη στηρίζουν.

Δεν υποσχόμαστε, δεν τάζουμε αλλά δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια.

Η ταυτότητά μας για την οποία ελεγχόμαστε και απολογούμαστε στην εργατική τάξη είναι η συνεχής μας δράση σε όλους τους χώρους που ζει και αναπνέει ο λαός και η νεολαία.

Από όποια θέση λοιπόν βρεθούμε ένα είναι σίγουρο. Ότι θα είμαστε η μόνη, γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση σε όλους εκείνους που καταδυναστεύουν τις ζωές των συμπολιτών μας.»