Με ρητορική «πολέμου» το Δ.Σ. Παλλήνης είπε ΟΧΙ στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βριλησσίων στο Γέρακα

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης και σε συνέχεια σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Παλλήνης, κ. Θανάση Ζούτσου,  καλείται ο Δήμος Βριλησσίων να ανακαλέσει την απόφαση μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου του  σε έκταση γης επί των οδών Ευήνου  και Κλεισθένους στο Γέρακα.

Αγορεύοντας επί του θέματος ο κ. Θανάσης Ζούτσος, ζήτησε με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο από τον Δήμαρχο, Ξένο Μανιατογιάννη και την Οικονομική Επιτροπή Βριλησσίων, «να ανακληθεί άμεσα και χωρίς προσχήματα η απαράδεκτη και ανήθικη για τους κατοίκους του Δήμου Παλλήνης, απόφαση»  ειδάλλως, όπως είπε, «θα αντισταθούμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο και σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης, την οποία θα καταργήσουμε στην πράξη»

Σύντομο ιστορικό της αιτίας που οδήγησε τον Δήμο Βριλησσίων στο Γέρακα

Για την ενημέρωση των αναγνωστών του «Ν»:  Ο Δήμος Βριλησσίων, χρησιμοποιούσε επί σειρά ετών έκταση της πρώην Ναυτικής Βάσης στα Βριλήσσια ως αμαξοστάσιο και δεδομένου ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκης αρνήθηκε -υποκινούμενος από τις νεοδημοκρατικές πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου-  να εντάξει το Δήμο  στο άρθρο 92 του Ν4685/2020 περί προσωρινής 3ετούς παραμονής  των αμαξοστασίων τους και «ΣΜΑ» με τη δέσμευση εξεύρεσης από τα Δ.Σ. τους, οριστικής λύσης εντός της περιοχής τους, για χωροθέτηση και κατασκευή σύγχρονων, νόμιμων και λειτουργικών αμαξοστασίων και μη βρίσκοντας ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης ελεύθερο χώρο στα Βριλήσσια, επίλεξε να μισθώσει την έκταση γης που βρίσκεται όπισθεν του πρατηρίου υγρών καυσίμων του κ. Δάβαρη, στο Γέρακα.

Η επιλογή του κ. Ξ. Μανιατογιάννη εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων με αποτέλεσμα να προκληθεί η αντίδραση του Δημάρχου Παλλήνης και στη συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης με απαίτηση, να ανακληθεί άμεσα η απόφαση περί μίσθωσης του ακινήτου στο Γέρακα.

Προσβλητική η αντιμετώπιση του Δημάρχου Βριλησσίων

Πάντως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προσβλητική αντιμετώπιση του Δημάρχου Βριλησσίων από τον συνάδελφό του Δήμαρχο Παλλήνης, με χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς που δεν τιμούν τον αυτοδιοικητικό χώρο, πολύ δε περισσότερο που οι Δήμοι τους είναι όμοροι με πολλά κοινά χαρακτηριστικά αλλά και αρκετά προβλήματα.

Με το ηθικό πρόταγμα υπέρ του, ο κ. Ζούτσος,  ούτως ή άλλως είχε εξασφαλισμένη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης και το ζήτημα θα έκλεινε δίχως την πολεμική ατμόσφαιρα που καλλιέργησε στην επίμαχη συνεδρίαση  και κυρίως τις προσβλητικές αναφορές για το πρόσωπο του συναδέλφου του.

Η αντίδραση του κ. Ξένου Μανιατογιάννη μετά την απόφαση
του Δ.Σ. Παλλήνης: «δεν θα διχάσω δύο κοινωνίες»

Ξένος Μανιατογιάννης, Δήμαρχος Δήμου Βριλησσίων

Με την χαρακτηριστική δήλωση, «δεν θα διχάσω δύο κοινωνίες και δεν θα «κτυπηθώ» με το Δήμο Παλλήνης, «ούτε πρόκειται να κατεβάσω στους δρόμους εργαζόμενους, ούτε θα ανεβούμε με μπουλντόζες για να πάρουμε τις εκλογές» -προφανώς, υπαινισσόμενος τον πρ. Δήμαρχο κ. Αργύρη Ντινόπουλο  – ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης απέσυρε το ενδιαφέρον του για το ακίνητο του Γέρακα, επικεντρώνοντας πλέον την αναζήτηση χώρου φιλοξενίας του αμαξοστασίου εντός της πόλης του.

Δήλωσε χαρακτηριστικά στην πρόσφατη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου του:

«Δύο είναι οι επιλογές ή στο οικόπεδο 444 ( Συμβολή Λ. Πεντέλης –  Λ. Αναπαύσεως & Βορείου Ηπείρου)) ή υπόγεια στη Ναυτική Βάση ( με ανάπλαση πρασίνου στην επιφάνεια του χώρου) με είσοδο και έξοδο από την Αναπαύσεως.

Θέλουμε; Θα το συζητήσουμε; 

Η επιλογή του Δήμου Παλλήνης είναι νομικά κατοχυρωμένη, Αυτοδιοικητικά όμως δεν είμαστε σωστοί.

Το θέμα πρέπει να λυθεί μέσα στην πόλη και η αντιπολίτευση να πάρει ξεκάθαρη θέση.»