Στον 3ο χρόνο λειτουργίας το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης

«Πρόσω ολοταχώς» για την 3η χρονιά επιτυχημένης λειτουργίας βάζει το «Κοινωνικό Ανταλλακτήριο», ως μια από τις δομές που απαρτίζουν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης.

Προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους πολίτες το έχουν ανάγκη, καθώς και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παλλήνης.

Ο Δήμος Παλλήνης διευρύνοντας το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο υποστηρίζεται από τις Κοινωνικές Δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, των Κοινωνικών Ιατρείων, της δράσης της Διανομής των προϊόντων χωρίς Μεσάζοντες και της Τράπεζας Χρόνου, δημιούργησε το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο.

Με βάση τη σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παλλήνης, “η δράση του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου στηρίζεται στην φιλοσοφία της επαναχρησιμοποίησης / ανακύκλωσης και της ανταλλακτικής οικονομίας.

Στόχος της δομής, –τονίζεται στο ενημερωτικό κείμενο- είναι η κατ αρχήν κάλυψη αναγκών των ευπαθών αυτών ομάδων σε είδη ένδυσης υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, βιβλίων και cd καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη υλική βοήθεια. Οι κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης οι οποίοι δεν εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να ανταλλάσσουν τα παραπάνω είδη.

Στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται όσοι πολίτες θέλουν να ανταλλάξουν ρούχα ή άλλα είδη που κρίνουν ό,τι δεν χρειάζονται με οτιδήποτε άλλο που μπορεί να τους είναι χρήσιμο.

Τι μπορείτε να δώσετε η να πάρετε από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο;

• Καινούργια ή μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης,
• βιβλία,
• είδη οικιακού εξοπλισμού,
• ηλεκτρικές συσκευές σε λειτουργία

Το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης, στεγάζεται στο χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Παλλήνης, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης (Λ. Λεονταρίου).

Ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.30 π. μ. έως τις 14:00 μ. μ.

Πληροφορίες στους αριθμούς τηλεφώνου: 210-6032012 και 210-6612890