Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μεταφοράς Πυλώνων Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ από τη Νέα Πεντέλη

Στις 20/3/2020 και στις 2/4/2020, ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά από σχετικές εισηγήσεις του ΑΔΜΗΕ, ενέκρινε τη χρηματοδότηση της Μεταφοράς Πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, ύψους 2,3 εκατ. Ευρώ από πόρους του ΑΔΜΗΕ και του ΕΣΠΑ αντίστοιχα.

Πλέον το έργο περνά στη φάση της δημοπράτησης του από τον ΑΔΜΗΕ, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου Πεντέλης.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Προχωρά αμέσως η υλοποίηση του έργου, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ και του ΑΔΜΗΕ, χωρίς τελικά να υπάρχει όπως αρχικά στοχεύαμε, καμία επιβάρυνση του Δήμου μας.

Δουλέψαμε μεθοδικά, για να τα καταφέρουμε, σε στενή συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ και το Υπουργείο. Τώρα το έργο θα γίνει γρήγορα, με ευθύνη του ΑΔΜΗΕ, χωρίς το παραμικρό κόστος για τους πολίτες του Δήμου μας.

Αποφύγαμε έτσι το δανεισμό και την αβέβαιη έκβαση του πλάνου της προηγούμενης δημοτικής αρχής, καθώς και τον κίνδυνο της επιβάρυνσης του Δήμου με 2,3 εκατ. ευρώ.

Δυστυχώς για αυτούς, διαψεύστηκαν πανηγυρικά εκείνοι, που ψευδολογούσαν και διοργάνωναν φιέστες διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο. Η πραγματικότητα είναι η καλύτερη απάντηση στην αμετροέπεια τους. Για δε εκείνους που εξύβριζαν, αν διαθέτουν το στοιχειώδες ήθος και λεβεντιά, θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη για τη συμπεριφορά τους».