Διέρρηξαν κατοικία στη Νέα Παλλήνη και καταδιωκόμενοι στους δρόμους της πόλης, συνελήφθησαν με τα κλοπιμαία

Συνελήφθησαν χθες μετά από καταδίωξη περιπολικού της Άμεσης Δράσης και μοτοσικλετιστών της Ομάδας Δίας, δύο άτομα λίγη ώρα μετά την εισβολή τους σε κατοικία του οικισμού, Νέα Παλλήνη.

Οι δράστες εντοπίστηκαν τη στιγμή που αποχωρούσαν με το ΙΧ. επιβατικό αυτοκίνητο τους από το σημείο της δράσης τους, συνελήφθησαν και σήμερα παραπέμφθηκαν στην εισαγγελία δίωξης.

Όπως, διαπιστώθηκε, πρόκειται για άτομα με ιδιαίτερα επιβαρυμένο ποινικό μητρώο (κλοπές, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών) και με αρκετές καταδικαστικές αποφάσεις τις οποίες αφού εξέτιαν στις φυλακές, ξανάρχιζαν τις παράνομες δράσεις τους, κυρίως στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Οι δράστες συγκαταλέγονται στους κακοποιούς εκείνους που λόγω των πολλαπλών συλλήψεων τους είναι κάτι περισσότερο από «γνωστοί» στην ελληνική αστυνομία με αποτέλεσμα η όλη εγκληματική δράση τους να είναι «σκαναρισμένη» στα αρχεία της.

Δυστυχώς, η εγκληματικότητα της εισβολής στα σπίτια της πόλης με συχνό το φαινόμενο των απειλούν και της άσκησης βίας στα θύματα τους, κυρίως όταν έρχονται αντιμέτωποι με ηλικιωμένους, έχει εξελιχθεί σε βασανιστική «ρουτίνα» παρόλες τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου για «εφαρμογή μέτρων αποτελεσματικής αντιμετώπισης της.» (αστυνομικός της γειτονιάς, κ.ά.)

900.000 € + ΦΠΑ για την …προληπτική προστασία των κατοίκων!

Σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Αρχή Παλλήνης και την επιπόλαιη προσδοκία της ότι η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης κοινόχρηστων χώρων και περιπολίας στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου, θα συνέβαλε στην μείωση της εγκληματικότητας, προσδοκία που διοχέτευσε και προς τους κατοίκους του Δήμου, μετεξελίχθηκε σε «κοπανιστό αέρα» και σε διακίνηση έξυπνων ανεκδότων!

Η συγκεκριμένη επιλογή της θα αντιμετωπίζονταν ίσως με κάποια ανοχή και σιωπή, αν δεν συνέτρεχε μια «λεπτομέρεια» … ειδικού βάρους. Η εταιρεία θα εισπράξει το ποσό των 900.000 € + ΦΠΑ για διάστημα τριών ετών!