Διάβημα 13 Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Παλλήνης για τις ρατσιστικές δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή

Τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια Αντετοκούνμπο κατά τη θητεία τους στον στρατό.

Δέκα τρεις (13) Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παλλήνης μεταξύ των οποίων ένας πρώην Δήμαρχος Παλλήνης και τρεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, με κοινό έγγραφο διάβημα τους προς τον Δήμαρχο Δήμου Παλλήνης και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Παλλήνης, ζητούν την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την καταδίκη των πρόσφατων απαράδεκτων ρατσιστικών δηλώσεων της δημοτικής συμβούλου, κ. Ραχήλ Μακρή κατά του Έλληνα διεθνούς καλαθοσφαιριστή, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι 13 Δημοτικοί Σύμβουλοι χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις της κ. Ραχήλ Μακρή ως «θεσμική εκτροπή», τονίζουν ότι «διασύρουν και βεβηλώνουν την αξιακή ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου» και για μια ακόμη φορά «δηλητηριάζουν την τοπική κοινωνία του Δήμου Παλλήνης»

Το αίτημα σύγκλησης του Δ.Σ.

Πρόσφατα, η κα. Ραχήλ Μακρή, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, προέβη σε δήλωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «Πάρε τον π ο και φέρε πίσω την ιθαγένεια», δήλωση η οποία έχει αναδειχθεί τόσο από τα εγχώρια Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας όσο και από τα Διεθνή.

Η δήλωση αυτή της κας Μακρή συνιστά θεσμική εκτροπή, διασύρει και βεβηλώνει την ιδιότητα των δημοτικών συμβούλων, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης και δηλητηριάζει για άλλη μία φορά την τοπική μας κοινωνία.

Στα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι και απλοί παρατηρητές.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, κορυφαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής, με συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδος, αναδεικνύει την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο και αποτελεί σύμβολο-πρότυπο για την συμφιλίωση μέσα από τον αθλητισμό.

Η τοπική κοινωνία της Παλλήνης, διαχρονικά χαρακτηρίζεται από τα υψηλά δημοκρατικά αντανακλαστικά και ευαισθησίες. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν/καμία να την διασύρει.

OL κάτωθι υπογράφοντες, αιτούμαστε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης με την δια περιφοράς διαδικασία, όπως συμβαίνει κατά κόρον το τελευταίο διάστημα, με μοναδικό θέμα τη ρητή και απερίφραστη καταδίκη των παραπάνω δηλώσεων.

Οι υπογράφοντες

Σπυρίδων Κωνσταντάς, πρ. Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης
Θεόδωρος Σμυρλιάδης
Παναγιώτης Μερτύρης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
Τριανταφυλλιά Δασκαλάκη
Αθανάσιος Οικονόμου
Νεκτάριος Καλαντζής
Παναγιώτης Χριστοφιλέας
Ηλίας Περδίκης
Ειρήνη Κουνενάκη, επικεφαλής δημοτικής παράταξης
Μαρία Αμοργιανού
Μίλια Κόπτη
Θεοδώρα Πασχαλίδου, επικεφαλής δημοτικής παράταξης
Γιώργος Ριζάς