Και το Τοπικό Συμβούλιο Γέρακα καταδικάζει τη βιαιοπραγία κατά του Δημήτρη Καρρά

Σε συνέχεια του ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης με το οποίο καταγγέλθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του Δημοτικού Συμβούλου, Δημήτρη Καρρά από επαγγελματία της πλατείας Μακεδονίας του Γέρακα, χθες, αντίστοιχο, ομόφωνο ψήφισμα εκδόθηκε και από το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα οξύ κείμενο με το οποίο, η απαράδεκτη επίθεση κατά του συμπολίτη μας Δημήτρη Καρρά, ερμηνεύεται ως σαφή απόπειρα κατατρομοκράτησης των δημοτικών συμβούλων, ενώ διατυπώνεται ευθεία σύσταση/προειδοποίηση προς κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας ότι θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη

για ό,τι ενδεχομένως συμβεί στο μέλλον, σε κάθε εκλεγμένο θεσμικό εκπρόσωπο προσωπικά, στα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και στην περιουσία τους!

Τέλος, το Τοπικό Συμβούλιο Γέρακα, ζητάει «την άμεση παρέμβαση της πολιτείας, προκειμένου τέτοια φαινόμενα να μη ξαναβρούν πρόσφορο έδαφος να ξαναεκδηλωθούν, σε μια κοινωνία η οποία καθημερινά νιώθει το βάρος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης να την πιέζει απάνθρωπα!»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ομόφωνου ψηφίσματος

«Το Συμβούλιο της Δ.Ε Γέρακα, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ομόφωνα και ταυτόχρονα εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για την άνανδρη, τρομοκρατική, τραμπούκικη επίθεση, εναντίον του δημοτικού συμβούλου Παλλήνης κ. Καρρά Δημήτρη.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παλλήνης Δημήτρης Καρράς, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και οικογενειάρχης πατέρας 2 παιδιών, δέχτηκε επίθεση με γρονθοκοπήματα από τον ιδιοκτήτη καφετεριών στην πλατεία του Γέρακα κ. Περδίκη Ηλία, το βράδυ της Τρίτης 21 Ιανουαρίου 2014, στο Δημαρχείο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας αιμόφυρτος.

Αρκετές ώρες πριν ο δράστης του επεισοδίου, προκαλούσε και επέπληττε τον κ. Καρρά για την δημόσια εκφρασμένη θέση του ότι “Η πλατεία ανήκει στους Δημότες”.

Απαιτούσε από τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να πάρει αποφάσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό συμφέρον και την ομαλή επαγγελματική και κοινωνική ζωή στην περιοχή της πλατείας Μακεδονίας, για την τύχη της οποίας και τους κανόνες λειτουργίας που την διέπουν αποκλειστικά κατά το Νόμο, είναι υπεύθυνα τα αρμόδια θεσμικά και αιρετά όργανα που εκλέγουν οι συμπολίτες μας όπως το Δημοτικό και το Τοπικό συμβούλιο.

Η επίθεση αυτή, είχε ως στόχο ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ των δημοτικών συμβούλων -σε εποχές ευνομούμενης Δημοκρατίας- οι οποίοι έχουν σαφή εντολή να λειτουργούν με βάση το συμφέρον των δημοτών, την κοινωνική γαλήνη και την ισορροπία που χρειάζεται ανάμεσα στις διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες, ώστε αυτές να λειτουργούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς την κοινωνία.

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Ε Γέρακα:

Καταγγέλλει: Κάθε πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται, ιδιαίτερα όταν στοχεύονται εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι για τις αποφάσεις – απόψεις – θέσεις τους!

Επισημαίνει: στους πολίτες του Γέρακα πως ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους όπως η χρήση των κοινόχρηστων χώρων δεν είναι ζήτημα μόνο των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους, αλλά ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Καλεί: τους συνεπείς και νομοταγείς επαγγελματίες, που προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω της οικονομικής κρίσης, να πάρουν θέση και να απομονώσουν τέτοια τραμπούκικα φαινόμενα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν λειτουργούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο έχουν χρέος να υπερασπίζονται οι εκλεγμένοι θεσμικοί εκπρόσωποι των δημοτών!

Επισημαίνει προς κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας:

Ότι καθίστανται απολύτως υπεύθυνοι, για ότι συμβεί στο μέλλον, σε κάθε εκλεγμένο θεσμικό εκπρόσωπο προσωπικά, στα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και στην περιουσία τους!

Απαιτεί: την άμεση παρέμβαση της πολιτείας, προκειμένου τέτοια φαινόμενα να μη ξαναβρούν πρόσφορο έδαφος να ξαναεκδηλωθούν, σε μια κοινωνία η οποία καθημερινά νιώθει το βάρος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης να την πιέζει απάνθρωπα!»