Κρύο & χαμηλές θερμοκρασίες τα “υστερόγραφα” της χιονόπτωσης

Κρύο, κατά διαστήματα χιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες τα χαρακτηριστικά της ημέρας μετά την μεταμεσονύκτια και ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες χιονόπτωση στην περιοχή της ανατολικής Αττικής. Ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων δεν έχουν αναφερθεί και όσα προέκυψαν από τη χιονόπτωση, περιορίστηκαν προς το μεσημέρι. 

Να λεχθεί ότι στον περιορισμό των προβλημάτων συνέβαλλαν και οι κατά τόπους Δημοτικές Αρχές οι οποίες -όπως αποδείχθηκε- είχαν προετοιμαστεί καλά. Ενδεικτικά, στο Δήμο Παλλήνης, η ομάδα που συγκρότησε ο Αντιδήμαρχος, Φώτης Αβαρκιώτης ανταποκρίθηκε με καλά “αντανακλαστικά” όπου χρειάστηκε. Επίσης, στην Ανθούσα –εδώ, υπήρξαν τις πρωϊνές ώρες αρκετές δυσκολίες, κυρίως στους έντονα κατωφερικούς δρόμους- ο Αντιδήμαρχος, Ανδρέας Μαντζώρος από κοινού με τον πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ανθούσας, Πέτρο Δρακόπουλο και Τάσο Μανάκο, αντίστοιχα, υπερέβαλαν εαυτό, όπου απαιτήθηκε…-

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας για το υπόλοιπο της ημέρας, ειδικότερα από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται -όχι σε όλες τις περιοχές- νέα μικρή εξάρση του χιονιά.
Κοινός “παρανομαστής” για όλη την ανατολική Αττική, η διατήρηση της χαμηλής θερμοκρασίας –από 0 έως και 5 βαθμοί Κελσίου- με πρόβλεψη τα επίπεδα αυτά να διατηρηθούν ως και την πρωτοχρονιά.

Για αύριο, Παρασκευή, προτελευταία ημέρα του έτους, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν συνέχιση της χιονόπτωσης χωρίς …παρεμβολές χιονόνερου όπως, συνέβη, σήμερα.

Αναφορικά με τον όγκο της χιονόπτωσης που άσπρισε στην κυριολεξία τις πόλεις της ευρύτερης περιοχής μας, δεν ήταν μεγάλος. Οι χθεσινές προβλέψεις (κυρίως μέσω των τηλεοπτικών σταθμών) κρίνονται δυσανάλογες προς το αποτέλεσμα, υπερβολικές και σε κάποιες περιπτώσεις αμετροεπείς. Κινητοποιήθηκαν οι Δήμοι, υπήρξε μεγάλη προμήθεια σε αλάτι και σε κάποιο βαθμό καλλιεργήθηκε κλίμα “απρόβλεπτων εξελίξεων”! Επιμύθιο: ζούμε στη χώρα της υπερβολής!

Ακολουθούν φωτογραφίες “λευκών” περιοχών που “αλιεύθηκαν” από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (φίλοι αναγνώστες του “Ν” τις κατέγραψαν στις μηχανές τους) ως μία σημειολογική αναγνώριση της τιμής που μας επιφύλαξε το ….ουράνιο σύμπαν! Την άσπρη ημέρα!

Από Ανθούσα (Γιώργος Τριάντης)

Παλλήνη (Λεωφ. Μαραθώνος) Παναγιώτης Ντάβος

Γέρακας (Αλεξία Πετροπούλου & Μανώλης Νιργιανάκης)

Κουβαράς (από τα μέλη της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας)

Κώστας Ρίπης  (καλλιτεχνική αποτύπωση της ορεινής, κάτασπρης Πεντέλης)