fbpx

Το Νεκροταφείο & δύο Σχολεία των Γλυκών Νερών στα μεταβιβασθέντα στην ΕΤ.Α.Δ. ακίνητα!

Το ζήτημα των μεταβιβασθέντων στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε) 64 ιδιωτικών και δημοτικών ακινήτων της Δημοτικής Ενότητας Γλυκών Νερών βρέθηκε στο επίκεντρο ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που έγινε από τον Σύλλογο “Κίνηση Ενεργών Πολιτών Παιανίας-Γλυκών Νερών” στο 1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών, στην διάρκεια της οποίας αναδείχθηκαν στοιχεία που εύλογα αν, μη, τι άλλο, προβληματίζουν την τοπική κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ακινήτων που φέρονται μεταβιβασμένα στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. περιλαμβάνονται, το γήπεδο, το νεκροταφείο καθώς και τα κτιριακά συγκροτήματα δύο Σχολείων της δημοτικής ενότητας Γλυκών Νερών.

Επίσης, άξιο αναφοράς το συμπέρασμα που προέκυψε από το διάλογο που αναπτύχθηκε στην αίθουσα.

Η μεταβίβαση των 64 ακινήτων έγινε ερήμην της Δημοτικής Αρχής -“χαμπάρι δεν πήρε ο Δήμαρχος κ. Σπ. Στάμου απ΄όσα έγιναν στην υπόθεση αυτή”, είπε χαρακτηριστικά πολίτης που ζήτησε το λόγο για να συνεπικουρηθεί από ένα επόμενο ομιλητή “….και που πήρε, τι δηλαδή έγινε…;”

Ακολουθούν τα όσα ακούστηκαν και διεξοδικά συζητήθηκαν από τους παρευρισκομένους:

Α) Στην Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών, δεν παραχωρούνται στην ΕΤΑΔ ΑΕ, μόνον δημόσια και δημοτικά ακίνητα, αλλά και ιδιωτικά ακίνητα εντός των οποίων υπάρχουν μόνιμες κατοικίες δημοτών του Δήμου μας.

Β) Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παιανίας υιοθέτησε το από 5-10-2018 ψήφισμα της ΚΕΔΕ και αποφάσισε ομόφωνα την 25-10-2018 την «άμεση κατάθεση» αιτήσεως ακυρώσεως των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες παραχωρούνται ακίνητα στην ΕΤΑΔ ΑΕ.

Γ) Η δημοτική αρχή αγνόησε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και την από 28-9-2018 επιστολή και μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί στην κατάθεση αίτησης ακυρώσεως.

Μετά το πέρας της συζήτησης οι παριστάμενοι υιοθέτησαν Ψήφισμα, με το οποίο :

– εκδήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στην μεταβίβαση κάθε δημόσιου, δημοτικού και ιδιωτικού ακινήτου στην ΕΤΑΔ ΑΕ «…..αφού με τον τρόπο αυτό αφαιρούνται χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ζωτικών χώρων που ήταν σε χρήση των δημοτών ή που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται από αυτούς, καθώς και ακίνητα μέσα στα οποία υπάρχουν εδώ και δεκαετίες σπίτια κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Γλυκών Νερών.», και

– κάλεσαν τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβούλιου της Δημοτικής Ενότητας Γλυκών Νερών, καθώς και την Δημοτική Αρχή του Δήμου Παιανίας, να σεβαστεί την υποχρέωση που ανέλαβε με την υπ’αριθμ. 193/25-10-2018 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και να κινηθεί νομικά εναντίον των παραπάνω Υπουργικών Αποφάσεων καταθέτοντας άμεσα αίτηση ακύρωσης αυτών στο ΣΤΕ, και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιανίας, ώστε να συζητηθούν όλες οι επόμενες κινήσεις και δράσεις με σκοπό την κατάργηση των παραπάνω Υπουργικών Αποφάσεων.

Το ίδιο Ψήφισμα έγινε ομόφωνα αποδεκτό με την υπ’αριθμ. 1/28-1-2019 απόφασή του από το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Γλυκών Νερών που συνεδρίαζε την ίδια ημέρα και ώρα, στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας.

Επίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση δεσμεύτηκαν ότι θα φέρουν προς συζήτηση το όλο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι σχολιάστηκε αρνητικά από όλους η απουσία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παιανίας, καθώς και η απουσία των υποψηφίων Δημάρχων Κωνσταντίνου Μπουλμέτη και Αθανάσιου Χατζηδάβαρη, οι οποίοι αν και είχαν προσκληθεί επίλεξαν να μην παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Στην εξαιρετικού ενδιαφέροντος εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας, Ευτυχία Κρεμμυδά, οι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι Δήμαρχοι, Ισίδωρος Μάδης και Κωνσταντίνος Φιλιούσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάννης Χελιδονόπουλος, Αρτέμης Βαγιωνάκης, ο οποίος εκπροσωπούσε και τον υποψήφιο δήμαρχο, Σταύρο Θανάση, η Μαργαρίτα Μάρα-Στάμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιανίας, Γεώργιος Δάβαρης, καθώς ο Μητροπολίτης Παιανίας-Γλυκών Νερών (ΓΟΧ) κ. Ευγένιος.

Ο κατάλογος με τα μεταβιβασθέντα ακίνητα στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε