Θαύμα! Τα λεωφορεία της γραμμής 324 και πάλι στο δρόμο προς τα “απαγορευμένα” Πηγάδια της Ανθούσας!

Καλώς εχόντων και συμφωνούντος του Συνδικάτου που εσχάτως …συνδιοικεί τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, τα λεωφορεία της γραμμής 324 (Ανθούσα-Παλλήνη-Κάντζα) θα επιδαψιλεύσουν την τιμή στους κατοίκους του οικισμού Πηγάδια Ανθούσας να προγραμματίζουν τις μετακινήσεις τους με αυτά, δίνοντας τέλος στους ποδαρόδρομους “άθλησης” των 8 τελευταίων μηνών! 

Η νεότερη απόφαση φέρει εκ νέου την υπογραφή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΑ κ. Ι. Σκουμπούρη με την οποία, “ρητώς και ανεπιφυλάκτως” αναγγέλλεται η κανονική λειτουργία της γραμμής 324.

Η προηγούμενη αντίστοιχη αναγγελία για επαναλειτουργία της γραμμής μέσω και του οικισμού Πηγάδια, εκδηλώθηκε περίπου 20 ημέρες πριν τα περασμένα Χριστούγεννα, -Δείτε ΕΔΩ τη σχετική είδηση στο Νεολόγο-  και ουσιαστικά υποκινήθηκε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη ευθύς ως έγινε κοινωνός του προβλήματος από πολυάριθμη ομάδα κατοίκων, πλην, όμως, έπεσε στο κενό! 

Δεν συμφωνούσε το Συνδικάτο των εργαζομένων γιατί “δεν υλοποιήθηκαν επακριβώς οι προδιαγραφές διόρθωσης του δρόμου από τον οποίο διέρχονταν τα λεωφορεία της γραμμής.” Τούτου, δοθέντος, αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη διέλευση των λεωφορείων από τα Πηγάδια μέχρι “νεοτέρας” αγνοώντας την εντολή του διευθύνοντος συμβούλου και “τιμωρώντας” την πολιτική ηγεσία του υπουργείου που θέλησε να δώσει ένα τέλος στον εμπαιγμό ανθρώπων που η ηλικία και η έλλειψη ίδιων μέσων, τους υποχρεώνει να έχουν ως μόνη επιλογή τους, την αστική συγκοινωνία.

Σύμφωνα με το νεότερο έγγραφο, “πραγματοποιήθηκε αυτοψία στις 13 Φεβρουαρίου 2018 παρουσία όλων των ενδιαφερομένων μερών” και ακόμη, ότι, “όλες οι αποφασισθείσες παρεμβάσεις στην περιοχή έχουν ολοκληρωθεί.”

Λογικά, το πρόβλημα “έχει επιλυθεί”, απομένει να το δούμε και στην πράξη, καλού-κακού ας μη βιαστούν οι κάτοικοι να πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση υποδοχής μετά επευφημιών στο πρώτο λεωφορείο που θα διέλθει από τις “απαγορευμένες” στάσεις, μήπως και το Συνδικάτο, στο πλαίσιο της συνδιοίκησης, αλλάξει εκ νέου απόφαση…!

                             Ακολουθεί η απόφαση του Διεθύνοντος Συμβούλου κ. Ι. Σκουμπούρη