Καρνάβαλος & κούλουμα πρόσφεραν την ευκαιρία αποφόρτισης των πολιτών από τη βαριά καθημερινότητα

Καρνάβαλος το Σαββατοκύριακο και σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, τα παραδοσιακά κούλουμα στους περισσότερους τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής. Ο καιρός, σχετικά, βοήθησε με εξαίρεση τις πρωινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας οπότε και σημειώθηκε ψιλόβροχο χωρίς, όμως, να εμποδίσει την προσέλευση μικρών και μεγάλων στους χώρους που επιλέγηκαν για το πέταμα του χαρταετού. 

 

Σε ότι αφορά τις καρναβάλιστικες εκδηλώσεις. Οργανώθηκαν στους περισσότερους Δήμους (Ραφήνα-Πικέρμι, Σπάτα-Αρτέμιδα, Παιανία-Γλυκά Νερά, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαρκόπουλο, Σαρωνικός) συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό πολιτών, με το γλέντι να απογειώνεται προς τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής.

Αξίζει, ειδική αναφορά στις εκδηλώσεις καρνάβαλου στα Σπάτα και την Αρτέμιδα που οργανώθηκαν από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, “Ο Ξενοφων” του Δήμου Σπάτων -Αρτέμιδος. Οι εκδηλώσεις υποστηρίχθηκαν από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου, ιδιαίτερα από την Ένωση Συλλόγων Γονέων η δράση της οποίας αποτελεί περίπτωση προς μίμηση από τις Ενώσεις Συλλόγων Γονέων των όμορων Δήμων καθώς και από άλλους κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς του Δήμου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με την καύση του καρνάβαλου -αναπαριστούσε το Θεό Ποσειδώνα- στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Αρτέμιδος. Η οργάνωση των εκδηλώσεων του τριημέρου ήταν καλή και ως ένα βαθμό η επιτυχία της πιστώνεται στην πρόεδρο του Οργανισμού “Ο Ξενοφών”, κ. Ιωάννα Μωραΐτη και στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Λάμπρου.

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και τα παραδοσιακά κούλουμα.

Σπάτα-Αρτέμιδα

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

Δήμος Παιανίας

Δήμος Λαυρεωτικής