Βραβεύθηκαν τα Σχολεία που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο πρόγραμμα “Follow Green Action” του Δήμου Παλλήνης

Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η ενεργός συμμετοχή και η ενημέρωση των μαθητών για τη διαδικασία της ανακύκλωσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παλλήνης με τη διοργάνωση δύο διαγωνισμών. Στην τελετή βράβευσης των Σχολείων του Δήμου μετείχε και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου. 

 

Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Παλλήνης για τη βράβευση των μαθητών για τη συμμετοχή τους στον Περιβαλλοντικό Μαθητικό Διαγωνισμό “Follow Green Action” και στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, περιελάμβανε βιωματικές δράσεις για τα παιδιά καθώς και συναυλία Jazz στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

Η Περιφερειάρχης τόνισε ότι η «ενίσχυση και η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής κουλτούρας παιδιών και εφήβων για τα οφέλη της ανακύκλωσης μέσω του προγράμματος followgreen, συνιστά μία καλή πρακτική του Δήμου Παλλήνης, σε δύο επίπεδα. Αφενός, σε ό,τι αφορά τους τρόπους δράσης των Δήμων για την υλοποίηση των στόχων του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων. Αφετέρου στην ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι μόνο αν πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπόθεση, θα υπάρξει πραγματική αλλαγή».

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας τονίζεται, ακόμη ότι “η πρωτοβουλία του Δήμου Παλλήνης είναι απολύτως συμβατή με τη νέα στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε συνεργασία με τους Δήμους. Αφορά ιδιαίτερα στην ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών για την υλοποίηση των στόχων που θέτει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων, σχετικά με την πρόληψη, τη μείωση, την ανακύκλωση, την επανάχρηση.”

Πρώτο το …1ο Γυμνάσιο Γέρακα και δεύτερο το … 2ο Γυμνάσιο Γέρακα στον διαγωνισμό “Follow Green Action”

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή στον διαγωνισμό –παρ΄ολίγο να “τιναχθεί” στον αέρα από άστοχους χειρισμούς στη χρονική διάρκεια τη ψηφοφορίας-  ήταν μεγάλη. Για την ακρίβεια, συμμετείχαν 39 ομάδες μαθητών από 13 Γυμνάσια & Λύκεια του Δήμου Παλλήνης. Οι βραβεύσεις έγιναν από το Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Αθανάσιο Ζούτσο και την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου.

Στην 1η θέση του διαγωνισμού αναδείχθηκε το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα με τη συμμετοχή των μαθητών, Ευαγγελίας Παπαγεωργοπούλου, Άρτεμης Κούλη, Τάνιας Σαββιδάκη, Χριστόφορου Τετράδη και της νικήτριας, Μυρτώς Ζερβάκη για την οποία αξίζει ιδιαίτερη αναφορά. Πρόκειται για πολυτάλαντη μαθήτρια, προικισμένη με καλλιτεχνικές αρετές τις οποίες και ανέδειξε με πληθωρικό τρόπο στον καμβά κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου σε αρκετά προγράμματα του σχολείου, όπως, «Διαχείριση μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης», «Κλιματική αλλαγή. Ο πλανήτης θα αντέξει. Εσύ;», «Teachers4Europe».

Στη 2η θέση του διαγωνισμού “Follow Green Action” αναδείχθηκε το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα

 

Στη φωτογραφία που ακολουθεί ο Αντιδήμαρχος Δήμου Παλλήνης, κ. Βασίλης Δημητριάδης και ο Σύμβουλος του Τοπικού Συμβουλίου Γέρακα, κ. Ευάγγελος Κομνηνάκης ενώπιον βραβευμένης εικαστικής αποτύπωσης.