ΣΥΡΙΖΑ για λίστα ΜΜΕ: το σκάνδαλο αυτό έχει την υπογραφή Μητσοτάκη

Στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικές ευθύνες καθώς όπως σχολιάζει σε ανακοίνωσή του, «η λίστα με τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες του».

Και συνεχίζει εξηγώντας πως «η κυβέρνηση μοίρασε δημόσιο χρήμα χωρίς κανένα κριτήριο, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση μονοφωνίας στα μίντια, τη χρηματοδότηση σύσσωμου του φιλοκυβερνητικού Τύπου και το βόλεμα ‘’ημετέρων’’ με Μέσα μηδαμινής επισκεψιμότητας».

«Έφτασαν να δώσουν χρήματα μέχρι και στον συμπέθερο του κ. Μητσοτάκη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξει πως «το σκάνδαλο αυτό δεν έχει την υπογραφή του κ. Πέτσα, αλλά αυτή του κ. Μητσοτάκη».

Γι’ αυτό και σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός οφείλει να αποπέμψει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «που απλά ανέλαβε να κάνει τη βρώμικη δουλειά με τη λίστα, για να μπορέσει να κάνει επιτέλους ανασχηματισμό».

Επιπροσθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει:

Τις αρχικές εντολές καταχώρησης διαφημίσεων που είχε στείλει η Initiative και τις αρχικές τιμολογήσεις. Εάν δεν το κάνει, ομολογεί πως έχει γίνει «μαγείρεμα» της λίστας για να καλυφθούν οι ευθύνες των υπουργών που έβαλαν τις υπογραφές τους για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Και τους τιμοκαταλόγους κάθε Μέσου, και κυρίως της κάθε ιστοσελίδας, βάσει των οποίων έγινε η χρέωση για την εκάστοτε διαφημιστική καταχώρηση. Εάν δεν το κάνει, ομολογεί ότι έγινε υπερκοστολόγηση διαφημίσεων για όσα Μέσα έχουν μηδαμινή επισκεψιμότητα και πήραν ιλιγγιώδη ποσά.

«Ο κ. Μητσοτάκης να είναι σίγουρος πως όλες οι ευθύνες, πολιτικές και τυχόν ποινικές, θα διερευνηθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έδωσε στη δημοσιότητα δόθηκε τη λίστα με τα ΜΜΕ και τα ποσά που έλαβαν για την καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας σχετικά με την πανδημία.