Στην εταιρεία Alter Ego συμφερόντων Μαρινάκη, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη

Στην εταιρεία Alter Ego συμφερόντων του εφοπλιστή και μεγαλομετόχου του “Ολυμπιακού Πειραιώς” κ. Βαγγέλη Μαρινάκη μεταβιβάστηκε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά στο πλαίσιο του σημερινού πλειοδοτικού διαγωνισμού, συγκεκριμένα, πλειοδότησε με το ποσό των 22.892.226 εκατ. € έναντι 21 εκατ. € της κυπριακής εταιρείας Vegata, 12 εκατ. € της εταιρείας συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη και 100.000 € της αγγλικής εταιρείας New Mile, αγνώστων συμφερόντων.

Tο έγγραφο της δεσμευτικής προσφοράς της εταιρίας Alter Ego συμφερόντων Β. Μαρινάκη

Σε ότι αφορά τα ακίνητα του ΔΟΛ, την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 €. Η εταιρεία “Σαντορίνη” κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 € και η εταιρεία New Mile Ακίνητα 100.000 €.

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση αφορούσε την πραγματοποίηση δύο ανεξάρτητων πλειοδοτικών διαγωνισμών καθώς η πώληση του συνόλου του ενεργητικού της “ΔΟΛ Α.Ε. είχε διαχωριστεί μεταξύ της ακίνητης περιουσίας και των υπόλοιπων στοιχείων του ενεργητικού, ήτοι σημάτων, λοιπών παγίων, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων “Τα Νέα”, “Το Βήμα” και “Ο Ταχυδρόμος”, το www.in.gr., μεταξύ άλλων.

Η πλειοδοτική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι οπότε και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία “Ανδρέας Αγγελίδης”.

Τι αποκτά η εταρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη:​- Το 22,11% του Mega

– Tους τίτλους “Τα Νέα”, “Το Βήμα”
– Τους ιστότοπους και τις διευθύνσεις τους στο διαδίκτυο (λ.χ www.tanea.gr., tovima.gr) καθώς και το in.gr.
– “Το Βήμα της Κυριακής”, τίτλους ενθέτων, περιοδικών κ.α. (όπως “Ο Ταχυδρόμος”)
– Το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, τόσο σε έντυπη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, τα αποθέματα (βιβλία, dvd’s κ.α.).
– Τον ΒΗΜΑ FM
– To 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”
– Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”

Οι αλλαγές που προκύπτουν στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA

Η απόκτηση του Συγκροτήματος από τον επιχειρηματία κ. Βαγγέλη Μαρινάκη σηματοδοτεί αυτομάτως αλλαγές στη μετοχικής σύνθεση του Mega Channel, απο τη στιγμή που ο ΔΟΛ κατείχε το 22,11% της εταιρείας “Τηλέτυπος”.

Μεγαλύτερος μέτοχος του Mega Channel παραμένει ο Όμιλος Βαρδινογιάννη με ποσοστό 35% και ακολουθεί ο Β. Μαρινάκης με 22,11%. Το ποσοστό του Ιβάν Σαββίδη, μετά την απόκτηση μη δεσμευμένων, προσωπικών μετοχών του Φώτη Μπόμπολα, διατηρείται στο 19,63%, ενώ η Πήγασος κατέχει το 13,09%.

Μικρότερα ποσοστά (κοντά στο 3%) έχουν οι επιχειρηματίες Ρέστης και Κοπελούζος. Με αυτά τα δεδομένα, το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας επηρεάζει, όπως είναι προφανές, και τις ισορροπίες στο μετοχικό σχήμα του ΜΕGA.

Μια ενδεχόμενη συνεννόηση Μαρινάκη-Βαρδινογιάννη θα μπορούσε να οδηγήσει στον έλεγχο της πλειοψηφίας των μετοχών (κοντά στο 55%), κάτι που θα έδινε με τη σειρά του και έλεγχο του καναλιού, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για κάτι τέτοιο.

Εξελίξεις και στον ΠΗΓΑΣΟ

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κριθεί το μέλλον και η τύχη και της ΠΗΓΑΣΟΣ που εκδίδει τις εφημερίδες Έθνος και Ημερησία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες προετοιμάζονται να καταγγείλουν τα δάνεια. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα οδηγήσει σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης, παρόμοια με εκείνη που ακολουθήθηκε στον ΔΟΛ.

Παρά το ραγδαίο χαρακτήρα των εξελίξεων στον χώρο των μίντια, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν, χωρίς προς το παρόν να έχουν κάνει κάποια επίσημη τοποθέτηση.