Γιάνης Βαρουφάκης στην πλ. Κοτζιά: «ρήξη και όχι εναλλαγή εντός του μνημονιακού τόξου»

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την τελευταία προεκλογική ομιλία του στην πλατεία Κοτζιά ο γραμματέας του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης.  

Όπως εξήγησε ο γραμματέας του Μέρα25 όποια κυβέρνηση και να εκλεγεί θα έρθουν νέα μέτρα. «Ποιο ήταν νομίζετε το έγκλημα του κ. Κατρούγκαλου; Ξεστόμισε αυτό που ξέρουν όλοι οι μνημονιακοί αλλά που το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό προ των εκλογών: Είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με κάποιο συνδυασμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται μέτρα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Και συνέχισε: «Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς: Κράτος, ασφαλιστικά ταμεία και ιδιωτικός τομέας βουλιάζουν όλο και πιο βαθιά στη μαύρη τρύπα της πτώχευσης. Αυτή είναι η μοίρα όποιας κυβέρνησης τιμά και αποδέχεται το μνημονιακό πλαίσιο. Εμείς ούτε το τιμάμε ούτε και το αποδεχόμαστε».

Στη συνέχεια είπε ότι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ολιγαρχίας είναι «εκείνοι που μιλάνε για προοδευτική διακυβέρνηση την ώρα που αποποιούνται τη ρήξη, την ώρα που αποποιούνται το παρελθόν τους χαρακτηρίζοντας τη ρήξη επικίνδυνη αυταπάτη».

Μάλιστα απάντησε και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για το προσκλητήριο του στις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας. «Ακουσα τον κ. Τσίπρα να λέει: «Ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων.»

Όχι κ. Τσίπρα. Το ΜέΡΑ25-Συμαχία για τη Ρήξη αυτοεξαιρέθηκε από την διανομή υπουργείων που οργανώνετε κ. Τσίπρα σε εκείνους που δέχονται να συγκυβερνήσουν ελέω της ολιγαρχίας με προοδευτικό προσωπείο», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Αυτό έλειπε κ. Τσίπρα να δεχθούμε αυτό που μας προτείνετε: Να δεσμευτούμε απέναντι στους ψηφοφόρους για συγκεκριμένες τομές και ρήξεις, να πάρουμε την ψήφο τους για αυτές και, κατόπιν, να σας κάνουμε πρωθυπουργό ώστε να μην γίνουν ποτέ οι τομές κι οι ρήξεις για τις οποίες δεσμευτήκαμε», υπογράμμισε ο γραμματέας του Μέρα25.

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από εμάς ψήφους που του λείπουν για να κυβερνήσει με την ανοχή της ολιγαρχίας. Δεν θα τις έχει. Τελεία και παύλα», ξεκαθάρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Εμείς, -τόνισε- απαιτούμε όχι μόνο να φύγει ο Μητσοτάκης αλλά να ξεμπερδεύουμε με τους μετόχους της ομώνυμης ΑΕ, τους ολιγάρχες που δεν τους πειράζει να μετονομάσουν την Α.Ε τους σε κάτι άλλο – που μια χαρά θα δέχονταν άλλον Διευθύνοντα Σύμβουλο – που δεν τους πειράζει διόλου ο διορισμός μιας κυβέρνησης με «προοδευτικό» προσωπείο εφόσον αυτή συνεχίσει την εφαρμογή των ολιγαρχικών πολιτικών των μετόχων της «Μητσοτάκης ΑΕ».

Για να φύγει λοιπόν όχι μόνο ο Μητσοτάκης αλλά και ο Υπαρκτός Μητσοτακισμός απαιτείται ΡΗΞΗ με το μνημονιακό τόξο, όχι ΕΝΑΛΛΑΓΗ εντός του Μνημονιακού Τόξου».