Στη φυλακή η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Αναστολή σε 12 κατηγορούμενους

Στη φυλακή οδηγείται η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής καθώς δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της. Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 από τους 50 κατηγορούμενους.

Στη φυλακή οδηγούνται οι: ο Νίκος Μιχαλολιάκος, γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής. Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

Την ίδια ποινή επεφύλαξε το δικαστήριο στους δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης, Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή, καθώς επίσης και σε μερίδα καταδικασθέντων για την ανθρωποκτονία Φύσσα.

Με βάση την απόφαση, η ποινή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για δώδεκα κατηγορούμενους. Μεταξύ αυτών είναι οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ελένη Ζαρούλια, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης, για τους οποίους προβλέπεται καταβολή εγγύησης 20 χιλιαδων ευρω.

Επιπροσθέτως, για όσους κατηγορούμενους αποφασίστηκε αναστολή, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και η υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα. Οι περιοριστικοί όροι ισχύουν μέχρι το Εφετείο.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η Μάγδα Φύσσα κατέρρευσε. Παρέμεινε στον προθάλαμο της δικαστικής αίθουσας κι έκλαιγε με λυγμούς. Έξω από την αίθουσα, δεκάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δίνοντας συγχαρητήρια και αγκαλιάζοντας τους δικηγόρους στην πολιτική αγωγή.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής μετά την απόφαση του δικαστηρίου τρεις από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής έχουν παραδοθεί.

Πρόκειται για τον Ηλία Κασιδιάρη που παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη που παραδόθηκε στη Νίκαια και τον Γιώργο Τσακανίκα στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τη διαδικασία είτε παρουσιαστούν από μόνοι τους είτε συλληφθούν θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και από εκεί στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.