Από ώρα 9 π.μ. και μετά θα λειτουργεί το ΜΕΤΡΟ την Τετάρτη 1 Μαϊου / Δεμένα στα λιμάνια τα καράβια επί 24 ώρες

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, ημέρα Πρωτομαγιάς, oι εργαζόμενοι στο Μετρό, δηλώνοντας πως «η 1η του Μάη είναι απεργία, δεν είναι αργία».

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), αναφέρει πως μετέχει στην πανελλαδική απεργία με τη στάση εργασίας.

Προσθέτει: «Λειτουργούμε το Μετρό για τους απεργούς-εργαζομένους, προκειμένου να διευκολυνθούν στη μετακίνησή τους για να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις, πορείες, διαδηλώσεις».

Αγκυροβολημένα στα λιμάνα τα πλοία την Τετάρτη

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτικών στην εργατική Πρωτομαγιά με 24ωρη Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη από τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΝΟ η απεργία «εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης των Ελλήνων ναυτεργατών, της ΠΝΟ, στον αγώνα της κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Περί ανασυγκρότησης του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις», που ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή»