Γεράνεια Όρη: Ζώα ψάχνουν τροφή και νερό μέσα στα καμένα δάση

Εκτός από την τεράστια καταστροφή του περιβάλλοντος, η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη άφησε πίσω της και τραυματισμένα ζώα, να ψάχνουν για τροφή και νερό μέσα στα καμμένα.

«Η καταστροφή που έχει επέλθει είναι τεράστια» αναφέρει ο δήμος Βριλησσίων, που ήρθε σε συνεννόηση με το φιλοζωικό σωματείο των Μεγάρων ΑΝΙΜΑ, προκειμένου να βοηθήσει το έργο του.

Η έκταση που πρέπει να καλυφθεί για την περίθαλψη των ζώων είναι πολύ μεγάλη, αλλά και τα έξοδα τεράστια, οπότε ο δήμος οργανώνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την περίθαλψη και την περιποίηση των τραυματισμένων ζώων στις πυρόπληκτες περιοχές.

Αυτά τα είδη είναι γάζες και επίδεσμοι, φυσικοί οροί, οροί ματιών, κρέμες εγκαυμάτων, πετσέτες και σεντόνια, ξηρά τροφή και νερά, τα οποία όποιος επιθυμεί, μπορεί μέχρι και την Παρασκευή (28/5) να τα προσφέρει στο ΟΚΠΑ του Δήμου Βριλησσίων (Λ. Πεντέλης 62), από τις 7 π.μ. έως και τις 4.30 μ.μ.

Η αντιδήμαρχος Βριλησσίων σημειώνει: «Τα τραυματισμένα ζώα πραγματικά βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τα ζώα δίνουν αγάπη και δεν ζητάνε τίποτα, μόνο φροντίδα. Έτσι κι εμείς το νιώσαμε ως υποχρέωσή μας».

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και το επιβεβαιώνει αυτό η κ. Αρσένη-Λάμπρου καθώς όπως λέει: «Οι βριλησσιώτες είναι φιλόζωοι και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε αυτά τα ζητήματα. Ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα που κάναμε και την Παρασκευή θα τα πάμε εμείς να τα παραδώσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ