Ετεροδημότες τέλος στις Ευρωεκλογές -Θα ψηφίσουν όλοι στο δήμο που είναι εγγεγραμμένοι

Προς κατάργηση της δυνατότητας των ετεροδημοτών να ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα στον τόπο διαμονής τους, για τις ευρωεκλογές, οδεύει το υπουργείο εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τη δυνατότητα επιλογής για τους ετεροδημότες να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε ειδικά εκλογικά τμήματα, που ισχύει για τις ευρωεκλογές, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η κατάργηση των ειδικών τμημάτων των ετεροδημοτών, αλλοιώνει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο λόγος που η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την κατάργηση της δυνατότητας για τους ετεροδημότες, να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι διότι, ούτως ή άλλως οι πολίτες θα πάνε στον τόπο καταγωγής τους την πρώτη Κυριακή, προκειμένου να ψηφίσουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε περίπτωση που στο δήμο, στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι, υπάρχει και δεύτερος γύρος, τότε θα μεταβούν και την επόμενη Κυριακή κατά τη διάρκεια της οποίας, όμως, θα διεξαχθούν και οι Ευρωεκλογές. Σε αυτή την περίπτωση, τους ετεροδημότες θα καταγραφεί το εξής παράδοξο: Θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους για ευρωεκλογές, αλλά θα πρέπει να μετακινηθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μάλιστα, με την κατάργηση των ειδικών τμημάτων ετεροδημοτών φέρεται να έχει συμφωνήσει και το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.