Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την αιματηρή συμπλοκή

Συγκλονισμένη είναι η Θεσσαλονίκη από τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι κατά νεαρών που είχε ως κατάληξη τον τραγικό θάνατο ενός 19χρονου και τον τραυματισμό ακόμα δύο φίλων του.   

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές, η επίθεση έγινε για οπαδικούς λόγους αργά το βράδυ προς ξημερώματα Τρίτης, ενώ για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένα άτομο.

Το φονικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεοδ. Γαζή και Ν. Πλαστήρα, κοντά στο γήπεδο του Άρη, όπου οι τρεις νεαροί κινούνταν με τα πόδια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα τούς πλησίασαν και τους επιτέθηκαν, ενώ πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι της επίθεσης προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία μεταξύ του δράστη ή των δραστών και των θυμάτων.

Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 το βράδυ της Δευτέρας καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία ανέφερε στον ιστότοπο Voria.gr ότι περίπου στη 1.00 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο». Μια ακόμη γυναίκα που μένει σε παρακείμενη πολυκατοικία σημείωσε στο ίδιο τοπικό μέσο ότι μετά τις 12.30 άκουσε φωνές.

«Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “που είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

Ακόμα ένας κάτοικος που μένει στην πολυκατοικία στα σκαλιά της οποίας συνέβη το τραγικό συμβάν αναφέρει πως μετά τις 11.30 άρχισε να ακούει μια έντονη φασαρία, σπασίματα και φωνές.

«Δεν βγήκα στο μπαλκόνι παρά το γεγονός ότι μένω ακριβώς από πάνω γιατί φοβήθηκα, από τις φωνές κατάλαβα ότι ήταν περίπου δέκα άτομα, με την όλη φασαρία να διαρκεί περίπου μέχρι τις 12.30, μετά από το θυροτηλέφωνο κατάλαβα ότι ένας είχε μείνει πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Νωρίτερα είχα ακούσει και ένα αυτοκίνητο να σταματά επί της Πλαστήρα και ένα άτομο να φωνάζει “μπείτε μέσα”. Αμέσως μετά όπως λέει ήρθαν η αστυνομία και το ΕΚΑΒ».

Άλλος μάρτυρας λέει στο thesstoday.gr: «Μετά τις 12.30, μια παρά άκουσα φωνές και βρισιές. Βλέπω ότι παίρνουν ένα σκαμπό από το μαγαζί που είναι στη γωνία και βαράνε ένα αυτοκίνητο. Το κλώτσαγαν. Και έφυγε ένα άσπρο αυτοκίνητο από τα φανάρια τέρμα δεξιά. Φύγανε μετά έξι άτομα από κάτω. Ήρθε και μια κλούβα της αστυνομίας. Μέχρι τη μια και κάτι γινόταν ένας πανικός».

Με πληροφορίες από voria.gr, thesstoday.gr