Απορρίφθηκαν από το Σ.τ.Ε οι Αιτήσεις Ακύρωσης των Δήμων Φυλής και Μαραθώνα κατά της κατασκευής των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας απέρριψε τους ισχυρισμούς των Δήμων Φυλής και Μαραθώνα για παρανομίες στη διαδικασία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων και αντίθεσης στο άρθρο 24 του Συντάγματος για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε για την απόφαση του ΣτΕ:

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Αττική. Κερδίσαμε μια ακόμη μάχη, στον πόλεμο που δίνουμε προκειμένου να δώσουμε μια οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, που για δεκαετίες παραμένει άλυτο και υποβαθμίζει το περιβάλλον της Αττικής.
Με διαφάνεια, νομιμότητα και απόλυτο σεβασμό στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν, και οι συνήθεις υπέρμαχοι της λογικής του «να μην γίνει τίποτα» σε αυτό τον τόπο, έχασαν και τυπικά τα, ούτως ή άλλως, προσχηματικά επιχειρήματά τους. Είμαι βέβαιος ότι θα ανακαλύψουν νέα…. Εδώ είμαστε να τα αντιμετωπίσουμε και αυτά.
Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, με τη διεξαγωγή του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, ξεκινά σε λίγες ημέρες. Όσοι καλόπιστοι, καλούνται να συνεισφέρουν δημιουργικά στο διάλογο με προτάσεις και λύσεις, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός με τους καλύτερους για το δημόσιο συμφέρον όρους.
Ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας είναι ο χρόνος. Πρέπει άμεσα να τρέξουμε όλα τα έργα, ώστε να μην χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας για την ταχύτητα με την οποία εκδίκασαν τις υποθέσεις και έβγαλαν τις αποφάσεις. Μόνο με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων του Κράτους, θα μπορέσουν να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που τόσο ανάγκη τα έχει ο τόπος».