Χρ. Σπίρτζης: στο πειθαρχικό για απόλυση, όποιος εργαζόμενος δεν εκδίδει ηλεκτρονικό ειστήριο

Χρήστος Σπρίτζης

Εντολή να παραπεμφθεί άμεσα στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης όποιος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί να εκδώσει από αύριο ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονική κάρτα, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης. Με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, όσοι εκδότες εισιτηρίων αρνούνται να εκδώσουν ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτες θα παραπέμπονται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης και, ταυτόχρονα, στη Δικαιοσύνη, όπως ανακοίνωσε ο ο ΟΑΣΑ.


Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) στη ανακοίνωση τους για διακοπή έκδοσης από αύριο της έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, επικαλούνται ως λόγο της απόφασης τους, “την έλλειψη σχετικού διαλόγου μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των εργαζομένων για την άμεση αντιμετώπιση, όπως υποστηρίζουν, των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.”

Από αύριο, μόνο ηλεκτρονικές κάρτες

Τέλος, με ανακοίνωση του ο ΟΑΣΑ επίσης ανακοίνωσε πως από αύριο Πέμπτη 5 Οκτωβρίου καταργείται η έκδοση χάρτινων καρτών και πως θα εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικές κάρτες.

Επίσης, από τέλη Οκτωβρίου καταργούνται πλήρως και τα χάρτινα εισιτήρια και θα χρησιμοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά.