Προ των πυλών νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ

Προ των πυλών βρίσκονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος και με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τον Ιούνιο. Ο λόγος ήταν η μη εκκαθάριση για την περίοδο 2012-2015 των ποσών που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου. Σημειώνεται πως τα χρέη προς τη ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς έχουν φτάσει τα 2,2 δισ. ευρώ.  

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι ανατιμήσεις θα αφορούν τις χρεώσεις για τις ΥΚΩ με τις οποίες επιβαρύνονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να έχουν οι κάτοικοι των νησιών ίδια τιμολόγια με εκείνα της υπόλοιπης Ελλάδας, όπως όμως και για να απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές ρεύματος οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι τα νησιά έχουν διαφορετική μεταχείριση αφού δεν συνδέονται ηλεκτρικά με την ηπειρωτική χώρα με αποτέλεσμα να υπάρχει υψηλό κόστος παραγωγής από ακριβές ντιζελοκίνητες μονάδες.

Για την επίμαχη περίοδο 2012-2015 κάτοπιν έρευνας από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η ΔΕΗ θα πρέπει να εισπράξει το ποσό των 700.000.000 ευρώ.

Πηγή: εφημερίδα “Ελευθερία του Τύπου”