Νέα & αυξημένη ταλαιπωρία για οδηγούς & επιβάτες στη Λεωφ. Μεσογείων από 15 Ιουνίου μέχρι και 14 Αυγ. 2017

Συμβολή Μεσογείων & Γ. Βλάχου

Ταλαιπωρία δίχως προηγούμενο αναμένει τους οδηγούς και επιβάτες αστικής συγκοινωνίας οι οποίοι στο καθημερινό δρομολόγιο τους εξυπηρετούνται μέσω της λεωφ. Μεσογείων. Τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν από αύριο, Πέμπτη, 15 Ιουνίου μέχρι και 14 Αυγούστου 2017 από το ύψος της Λ. Δημοκρατίας (ο δρόμος που τέμνεται με το υπ. Εθνικής Άμυνας και οδηγεί στη Λεωφ. Μεσογείων) μέχρι την συμβολή της με την οδό Γ. Βλάχου θα είναι -λαμβανομένου υπόψη και της θερινής περιόδου- ιδιαίτερα αυξημένα, κατά συνέπεια θα χρειαστεί ψυχραιμία, υπομονή και …αντοχή! 

Οι λόγοι της νέας ταλαιπωρίας είναι …παλιοί! Εγκαθίστανται καλώδια ρεύματος υψηλής τάσης, ό,τι δηλαδή γινότανε επί σειρά μηνών επί της μίας λωρίδας της Λεωφ. Μεσογείων με επακόλουθο οι “ουρές” να ξεκινάνε από το ύψος της γέφυρας Σταυρού Αγίας Παρασκευής. Δυστυχώς, οι ίδιες εικόνες και μάλλον χειρότερες θα χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα μας καταμεσής καλοκαιριού!

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Λόγω εργασιών εγκατάστασης καλωδίων ρεύματος υψηλής τάσης, θα πραγματοποιηθεί από 15.6 έως 14.8.2017 καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Μεσογείων, στην κατεύθυνση από Παλλήνη προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Δημοκρατίας μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Γ. Βλάχου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομένον πλάτος το οδοστρώματος, ενώ θα επιτρέπεται η είσοδος-κίνηση όλων των οχημάτων στη λωρίδα αποκλειστικής διέλευσης Μ.Μ.Μ. (λεωφορειολωρίδα) στο συγκεκριμένο τμήμα της Λ. Μεσογείων.

Η αριστερή στροφή προς την οδό Κύπρου και τα Νοσοκομεία Γ.Κ.Ν.Α. Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και ΣΩΤΗΡΙΑ, θα γίνεται μέσω της αριστερής λωρίδας της Λ. Μεσογείων, η οποία προ των έργων προορίζονταν για την ευθεία κίνηση των οχημάτων.

Το ανώτατο όριο ταχύτητας καθορίζεται σε πενήντα (50) και τριάντα (30) χλμ/ώρα, κατά περίπτωση καθώς και την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων απαγόρευση της προσπέρασης των οχημάτων σε ικανές αποστάσεις.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των έργων και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.