Εφεξής, αφετηρία του ΜΕΤΡΟ για το Αεροδρόμιο ΜΟΝΟ η «Δουκ. Πλακεντίας»

Σε «αεροδρομιακό» κόμβο εξελίσσεται ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς από την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου 2018, οι συρμοί του μετρό με κατεύθυνση προς/από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα ξεκινούν αποκλειστικά και θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στον εν λόγω σταθμό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη για λόγους εξορθολογισμού των συρμών, καθώς και εξοικονόμησης ενέργειας δεδομένου ότι οι συρμοί που τρέχουν στη γραμμή του αεροδρομίου είναι πιο ενεργοβόροι.

Η μόνη διαφορά, όπως διαβεβαιώνουν πηγές της ΣΤΑΣΥ, που θα δουν οι επιβάτες του μετρό με προορισμό το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι ότι αντί να περιμένουν τον συρμό σε οποιοδήποτε άλλο σταθμό της Γραμμής 3, θα μετεπιβιβάζονται μόνο στη Δουκίσσης Πλακεντίας. Όπως λένε δεν θα υπάρξει διαφορά στους χρόνους επιβίβασης στο σύνολο της Γραμμής, αντιθέτως με τον εξορθολογισμό των συρμών τα δρομολόγια τις ώρες αιχμής θα πυκνώσουν, ενώ θα αποσυμφορηθούν και οι κεντρικοί σταθμοί από τους επιβάτες του αεροδρομίου που περιμένουν στις αποβάθρες.

Συγκεκριμένα, ο συρμός προς αεροδρόμιο θα ξεκινά από Δουκίσσης Πλακεντίας, κάθε 00.25 και 00.55 της ώρας. Ομοίως οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο, κάθε 00:00 και 00:30 της ώρας, θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Από εκεί θα μετεπιβιβάζονται σε άλλον συρμό του μετρό για τη μετάβασή τους στο υπόλοιπο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ.