Στο πένθος βυθίστηκε -κυρίως- η αθλητική κοινότητα της χώρας στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του πατριάρχη της οικογένειας Γιαννακόπουλου, Παύλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ώρες (Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκλιπών ήταν διαχρονικός αρωγός της τοπικής κοινωνίας με εκατοντάδες πράξεις ουσιαστικής υποστήριξης και προς πολλές κατευθύνσεις.
Από τη δωρεάν προσφορά μεγάλου αριθμού φαρμακευτικών σκευασμάτων προς τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, ιδιαίτερα προς το Δήμο Παλλήνης όπου ως γνωστόν η ΒΙΑΝΕΞ διατηρεί σε λειτουργία εργαστηριακή και διοικητική μονάδα, τη γενναία προσωπική αρωγή του προς δεινοπαθούντες συμπολίτες μας, κυρίως νεαρής ηλικίας, οι οποίοι, έδιναν αγώνα να διατηρηθούν στη ζωή μέχρι και την προσφορά εργασίας σε δεκάδες συμπολιτών μας από τον πρώτο καιρό δραστηριοποίησης της εταιρείας στην περιοχή μας.
Επίσης: ο αείμνηστος Παύλος Γιαανκόπουλος χρηματοδότησε με το ποσό των 5.000 € το πρωτοξεκίνημα των Δημοτικών Ιατρείων του πρ. Δήμου Παλλήνης, επί δημοτικής αρχής Θόδωρου Γκοτσόπουλου.
Ευχής έργον,
η σημερινή δημοτική αρχή να ενημερωθεί από παλαιότερους αιρετούς του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριλαμβανομένων και του πρ. Δημάρχων Σπ. Κωνσταντά και Θόδωρου Γκοτσόπουλου της αλτρουϊστικής αυτής δραστηριότητας του εκλιπόντος και εν όψει του τελευταίου αποχαιρετισμού να πράξει ό,τι επιβάλλεται από τους άγραφους κανόνες για τις απώλειες ανθρώπων με αυτό το μέγεθος προσφοράς στην κοινωνία των πολιτών.
Το γεγονός θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου (ήταν 88 ετών) γνωστοποίησε πριν λίγη ώρα με ανακοίνωσή της η ΒΙΑΝΕΞ με τον ακόλουθο τρόπο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ:
Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.
Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται.
Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης.
Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods:
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό.
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα.
Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας.
Η συμβολή του Παύλου Γιαννακόπουλο σε κάθετι Παναθηναϊκό είναι ανυπολόγιστη και δικαίως τον κατατάσσει στους κορυφαίους παράγοντες όλων των εποχών στην ιστορία του «τριφυλλιού» και τον σπουδαιότερη εν ζωή. Άλλωστε, ως μία μικρή ένδειξη τιμής και αναγνώρισης το κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο περίφημος «Τάφος του Ινδού», φέρει το όνομά του.
Με την λατρεία του προς τον Παναθηναϊκό έκδηλη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ο Παύλος Γιαννακόπουλος εντυπωσιασμένος από το επίτευγμα του τελικού Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ αποφασίζει στις 10 Ιουνίου 1971 να λάβει την ιδιότητα του μέλους στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, με την εξέλιξή του να είναι ταχύτατη μιας και άμεσα ανέλαβε ρόλο γενικού γραμματέα.
Tην σεζόν 1974-75 συμμετέχει στην διοίκηση του «Παναθηναϊκού Συναγερμού» υπό την σκέπη του Αντώνη Μαντζαβελάκη, για να ακολουθήσει στις 25 Μαΐου 1976 η ανάληψη πόστου γενικού αρχηγού και α’ αντιπροέδρου. Η προσφορά υπηρεσιών του στα «πράσινα δρώμενα» συνεχίζεται ενώ για μία δεκαετία (1987-1997), ηγείται της «μάνας του λόχου», του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, έχοντας συγχρόνως ξεκινήσει το δύσκολο έργο να χτίσει την αυτοκρατορία του μπασκετικού τμήματος και την ανάδειξή του σε έναν ευρωπαϊκό κολοσσό.
Μετά την αυτονόμησή του και την απόκτηση επαγγελματικού χαρακτήρα, αναλαμβάνει σε συνεργασία με τον Θανάση Γιαννακόπουλο την διοίκησή της και με… καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ έχει βάλει στην τροπαιοθήκη του συλλόγου 13 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, 6 Euroleague και 1 Διηπειρωτικό.
Αξιοσημείωτη, τέλος, είναι και η κοινωνική δράση του Παύλου Γιαννακόπουλου καθώς μεταξύ άλλων ξεχωρίζει η προσφορά αίματος στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά μετά την τραγωδία της Θύρας 7, τη δωρεά χρημάτων στον άρρωστο οργανωτή του Ολυμπιακού Αττίλιο καθώς και την βοήθεια στην νοσηλεία του άτυχου παίκτη του Πανιωνίου, Μπόμπαν Γιάνκοβιτς.
Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Ο γιος του εκλιπόντος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Ιnstagram μια φωτογραφία και ένα μήνυμα για τον πατέρα του Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του Συλλόγου, κάνοντας, γεμίζοντας με υπερηφάνεια τα εκατομμύρια των Παναθηναϊκών σε όλη τη γη.