Ανοίγει (για λίγους…) την επόμενη εβδομάδα το Taxis για το επίδομα θέρμανσης

Πετρέλαιο θέρμανσης

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει από το υπουργείο Οικονομικών η εφαρμογή του Taxis για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2017 – 2018. Η απόφαση για το επίδομα θα έχει αναδρομική ισχύ, αφού για τον προσδιορισμό του θα υπολογιστούν οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης από την έναρξη της ημερομηνίας διάθεσης. 

Νέα κριτήρια

Με την ίδια απόφαση θα καθορίζονται και τα νέα κριτήρια χορήγησής του, αφού το συνολικό ποσό που θα δοθεί στους δικαιούχους πρέπει να κοπεί στο μισό, καθώς το κονδύλι στον προϋπολογισμό είναι μειωμένο κατά 50% από τα 92 εκατ. ευρώ που δόθηκαν πέρυσι στα 47 εκατ. ευρώ, φέτος.

Η περικοπή αυτή θα είναι η δεύτερη και όπως είναι φυσικό θα οδηγήσει σε αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορήγησης στους δικαιούχους, που πέρυσι έφθασαν τους 500.000, ή σε αισθητά μικρότερο επίδομα σε σχέση με το περυσινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου και η πρώτη δόση θα καταβληθεί εντός του επομένου μηνός, για τις ποσότητες πετρελαίου που έχουν αγοραστεί από 15/10/2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν.

Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ οι σχετικές αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν στο Taxis έως και τις 31 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η αίτηση υποβάλλεται στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και συμπλήρωση των εξής στοιχείων: ΑΦΜ, ονοματεπώνυμό, αριθμός εξαρτώμενων τέκνων, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου, καθώς και η επιφάνεια της κύριας κατοικίας.