Σύλληψη τριών νεαρών για 42 (!) κλοπές από κατοικίες σε Βριλήσσια, Γέρακα, Παλλήνη, κ.ά.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας επιδίδονταν σε κλοπές από οικίες της βορειανατολικής Αττικής. (Βριλήσσια, Γέρακας, Παλλήνης, Ραφήνα, κ.ά.)

Η σύλληψή τους έγινε την Παρασκευή 11 Μαρτίου στο Μαρούσι, έπειτα από καταδίωξη αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ).

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 17, 25 και 25 ετών ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κλοπής κατ’ εξακολούθηση, της εξύβρισης καθώς και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 11-3-2016, στην περιοχή των Βριλησσίων, οι αστυνομικοί έκριναν ύποπτο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στο σχετικό σήμα αναπτύσσοντας ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Τελικώς το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου συνελήφθησαν τρεις εκ των δραστών.

Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι οι δράστες, το τελευταίο εξάμηνο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και προέβαιναν συστηματικά στην διάπραξη κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της βορειανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν οικίες και αφού επιβεβαίωναν ότι οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν (κτυπώντας τα κουδούνια), εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν αντικείμενα αξίας, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν σε τρίτους, αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού, ξήλωναν την εξωτερική σειρήνα και την τοποθετούσαν μέσα σε κουβά με νερό.

Οι δράστες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τρία ζευγάρια γάντια, ένα περιλαίμιο και ένα κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Το περιουσιακό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των -120.000- ευρώ σε μηνιαία βάση.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί σαράντα δύο (42) περιπτώσεις κλοπών, από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής.

Πρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των συνεργών τους.